Kuran

Kuran-ı Kerimin mealini cami içindeki ekrana yansıtıyorlar -Kapadokyada Avanos Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Kuran-ı Kerim Buluşmaları etkinliğinde Merkez Camide okunan Kuran-ı Kerimin Arapçası


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - Nevşehirin Avanos ilçesinde, Avanos Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Kuran-ı Kerim Buluşmaları etkinliğinde Merkez Camide okunan Kuran-ı Kerimin Arapçası ve meali, cami içine kurulan ekrana yansıtılıyor.
     Avanos Belediye Başkanlığı ve Avanos Müftülüğünün düzenlediği Kuran-ı Kerim Buluşmalarında Merkez Camide namaz öncesi ve sonrası yarım cüz Kuran-ı Kerim okunuyor.
     Türkiyenin tanınmış imam hatiplerinin de katılımıyla 60 gün sürecek etkinlikte, Kuran-ı Kerim okunurken ayetlerin Arapçası ve meali, projeksiyon cihazıyla cami içine kurulan ekrana yansıtılıyor.
     Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır düzenledikleri etkinlikte çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bu yıl Kuran-ı Kerim Buluşmaları ile etkinliği zenginleştirdiklerini söyledi.
     Kuran-ı Kerime halkın teveccühünün artacağına inandığını vurgulayan Körükcü, şöyle devam etti:
     Hem bu dünya adına hem de öbür dünya adına bir uğraşıya halkımızı yönlendirmek istiyoruz. Etkinlik 1 Nisana kadar devam edecek. Nisan ayı içerisinde de Kutlu Doğum Haftası var. Bu hafta öncesinde yatsı namazlarını düzenli olarak Merkez Camide kılan cemaat, Kuran-ı Kerimi hatim etmiş olacak. Ayrıca okunan ayetlerin anlamını da öğrenme imkanı bulacaklar.
    
     -Ziyafetlerin en güzeli, Kuran ziyafetidir-
    
     Etkinliğe katılan İstanbul Mecidiyeköy Merkez Cami İmam Hatibi Ali Derman da, Türkiyede Kuran ziyafetinin hatim şeklinde gerçekleştirilmesine ilk kez şahit olduğunu belirtti.
     Hem dünya hayatı hem ahiret hayatı için ziyafetlerin en güzelinin Kuran ziyafeti olduğunu vurgulayan Derman, Avanos halkı şanslı. Kuran iklimiyle dolu dolu 2 ay geçirecekler. Ziyafetlerin en güzeli Kuran ziyafetidir. Bu güzelliklerin ülkemizin diğer bölgelerine de yayılmasını temenni ediyorum dedi.
     Avanos Belediyesi, etkinliğe katılanlara cami çıkışı salep ikramında bulunuluyor.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER