Kurban Bayramında beslenme uyarısı

Kurban Bayramında beslenme uyarısı


KARS (A.A) - Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsa Kaya, Kurban Bayramında vatandaşları beslenmelerine dik etmeleri konusunda uyardı..
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil döneminde özellikle kalp damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, mide rahatsızlığı ve benzeri kronik rahatsızlığı olan hastaların beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğini belirtti.
     Kurban etinin ne kadar, nasıl tüketileceğinin bilinmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:
     Özellikle mide, bağırsak hastalığı olan bireyler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketmelidirler. Etlerin sebzelerle pişirilmesi veya sebzelerle tüketilmesinin besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir. Etle yapılan yemekler kendi yağıyla pişirilmeli, ilave yağ kullanılmamalıdır. Özellikle kuyruk yağı, iç yağı ve tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır. İkram edilen hamur ve şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Çikolata ve şeker tüketimi minimuma indirilmeli, yerine meyve tercih edilmelidir.
     Kaya, bayram tatili boyunca herkesin günde en az yarım saat yürüyüş yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kurban Bayramında beslenme uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER