Kurban Bayramında tüketilecek gıda uyarısı

Kurban Bayramında tüketilecek gıda uyarısı


SİİRT (A.A) - Siirt Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Metin Karayakalı, vatandaşların Kurban Bayramında tüketeceği gıdalara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
     Karayakalı, yaptığı açıklamada, bayramda hem genel, hem de kalp ve tansiyon hastaları gibi bazı özel hasta gruplarının yedikleri gıdalara dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
     Sakatatların kolesterol içeriğinin yüksek olduğunu ifade eden Karayakalı, şöyle dedi:
     Bu nedenle özellikle kolesterol hastaları, kalp-damar hastalığı olanlar ve kalp damar hastalığı riski taşıyan kişiler sakatat tüketiminden kaçınmalıdır. Ayrıca yağlı etlerin de kolesterol içerikleri yüksektir. Görünür yağları ayrılsa bile fazla miktarda tüketilirse kırmızı et bu bahsedilen hastalar için risk taşımaya devam etmektedir. Çünkü görünür yağlar ayrılsa bile kırmızı etin ortalama yağ içeriği yüzde 20dir. Bayram günü kesilen kurbanın eti, genellikle bekletilmeden birkaç saat içinde hazırlanıp pişirilerek tüketilmelidir. Oysa yeni kesilmiş etler sert olduğundan hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Buna bağlı olarak da midede şişkinlik ve ağrı, hazımsızlık, gaz sancısı gibi sıkıntılar ortaya çıkar. Bu sıkıntılardan kaçınmak için etlerin en az 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesini tavsiye ediyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kurban Bayramında tüketilecek gıda uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER