Kurban pazarında dolandırıcılık uyarısı

Kurban pazarında dolandırıcılık uyarısı -Adanada polis ekipleri, kurban pazarlarında broşür dağıtıp satıcıları sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıyor


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban pazarlarını gezerek, satıcıları sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıyor.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan bayram öncesi kentteki huzur ve güven ortamının sağlanması için önleyici çalışmalarını yoğunlaştırdı.
     Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı güven timleri, bayram alışverişi nedeniyle yoğunluğun yaşandığı kent merkezinde yankesicilik olaylarına karşı önlemlerini arttırdı. Yoğunluğun yaşandığı kurban pazarlarında da önlemler alındı.
     Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin koordinasyonunda, ilçe emniyet müdürlükleri ve asayiş ekipler amirliğine bağlı polisler, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürleri kurban pazarlarında dağıtıyor.
     Ekipler, satıcıları özellikle sahte para olaylarına karşı uyararak, şüpheli durumların hemen 155 Polis İmdat Hattına bildirilmesini istiyor.
     Malını ve paranı kaybetmek istemiyorsan dikkatli oku başlıklı dağıtılan uyarı yazısında ise şu ifadelere yer veriliyor:
     Kurban pazarlarında sahte para verme olayları çok yaşanmaktadır. Şüphelendiğin parayı asla alma. Emin değilsen yakın kuyumcudan veya bankadan kontrol ettir.
     -Aynı anda birden fazla gelen alıcılara dikkat et. Özellikle havanın karanlık olduğu saatlerde, pazarlık bahanesiyle (oyalamak suretiyle) hayvanları çalınmaktadır. Dikkatli ol.
     -Tanımadığın kişilere parasını almadan malını verme, aldığın parayı say ve kontrol et. (Çek vereceğim, arabayı yükledikten sonra vereceğim, hemen geliyorum) şeklindeki söylemlere inanma.
     -Şüphelendiğin araçların plakasını kaydet, şahısların eşkallarına dikkat et. Her türlü şüpheli durumu ve olayı zaman kaybetmeden 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bilgi ver.
     Bu arada, kurbanlık satıcıları da polisin bu uygulamasından memnun olduklarını belirterek, sahte parayla ilgili uygulamalı eğitimin de verilmesini istedi.
     Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, bayrama kadar uygulamanın devam edeceğini, yaklaşık 250 polisin bine yakın satıcıyla görüşeceğini bildirdiler.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kurban pazarında dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER