Kurbanlıklara ultrasonla gebelik testi

Kurbanlıklara ultrasonla gebelik testi -Hendek Belediyesi, hamile kurbanlıkların kesilmesini önlemek amacıyla hayvan pazarına kurduğu ultrason cihazıyla gebelik testi yapıyor (Fotoğraflı/Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Hendek Belediyesi, hamile kurbanlıkların kesilmesini önlemek amacıyla hayvan pazarına kurduğu ultrason cihazıyla gebelik testi yapıyor.
     Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan varlığının korunması amacıyla Hendek Belediyesi tarafından yeni bir çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında her kurban bayramında yaşanan gebeli hayvanların kesilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
     Bu anlamda belediye ekiplerince hayvan pazarına kurulan ultrason cihazıyla hayvanlara gebelik testi yapılıyor. Gebe olduğu belirlenen hayvanlar pazardan çıkarılırken, bu şekilde hayvan varlığının korunması da sağlanmış oluyor.
     Veteriner Kemal Atala, şimdiye kadar hayvanların gebe olup olmadıklarını el yöntemiyle kontrol ettiklerini söyledi.
     Atala, kontrollerin bundan sonra ultrason cihazıyla yapılacağını belirterek, Belediye bir ilke imza atarak, ultrason cihazı sayesinde yanılma payı sıfırlanmıştır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar dedi.
     Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de ilçe genelinde başlattıkları toplu kurban kesim mekanlarının diğer belediyeler tarafından örnek alındığını ifade etti.
     Vatandaşa hizmet etmenin ibadet olduğu anlayışıyla çalıştıklarını belirten İnci, Yeni aldığımız ultrason cihazı sayesinde gerek hayvan besicileri gerekse alıcılar müsterih olsunlar. Allahın izniyle ilçemizde gebe hayvanın kesilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. İsteyen her vatandaşımız bize müracaat ettiklerinde ekiplerimiz tarafından hayvanların kontrolleri ücretsiz olarak yapılacaktır diye konuştu.
     Cihaz sayesinde kontrolü yapılacak kurbanın kimlik bilgileri girilmek suretiyle hayvanın gebe olup olmadığı raporu alınabiliyor.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kurbanlıklara ultrasonla gebelik testi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER