Kurutulmuş domatesler elde kaldı

Kurutulmuş domatesler elde kaldı -Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur: Avrupa ülkelerinden kurutulmuş domatese bu yıl fazla talep olmadığı için tonlarca ürün depolarda bekletiliyor


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde üretilen tonlarca kurutulmuş domatesin, bu yıl Avrupa ülkelerinden fazla talep olmadığı için soğuk hava depolarında bekletildiği bildirildi.
     Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saruhanlıda 50 bin dekar alanda domates üretimi yapıldığını ve üretimin sofralık, salçalık ve kurutmalık olarak 3 farklı sektörde değerlendirildiğini kaydetti.
     Kurutulmuş domatesin iç piyasada tüketiminin olmadığını ve üretimin tümünün ihracata yönelik olduğunu ifade eden Okur, kurutulmuş domateste bu yıl Avrupa ülkelerinden yeterli talep olmadığı için sıkıntı yaşandığını söyledi.
     Okur, talep azlığından dolayı kurutulmuş domates satış fiyatının 7 liradan 3 liraya kadar düştüğünü belirterek, şunları kaydetti: Avrupa ülkelerinden kurutulmuş domatese bu yıl fazla talep olmadığı için tonlarca ürün depolarda bekletiliyor. İç piyasada tüketimi olmayan bu ürüne bir süre daha alıcı çıkmazsa durum daha da vahim bir hale gelebilir dedi.
    
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kurutulmuş domatesler elde kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER