Kuşadasında otelcilere çevre eğitimi

Kuşadasında otelcilere çevre eğitimi


AYDIN (A.A) - Kuşadasında turistik işletmelere yönelik çevre eğitim semineri düzenlendi.
     Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (SKAL) tarafından bir otelde düzenlenen eğitim seminerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı ve 2010 yılında yürürlüğe giren yönetmeliğin getirdiği yükümlülükler anlatıldı.
     Toplantıda bilgi veren SKAL Danışmanı Çevre Mühendisi Burcu Güldür, geçmişte birden çok bakanlığı ilgilendiren, bürokrasi ve zaman gerektiren izin ve işlemlerin artık elektronik ortamda yapılacağını belirtti.
     Olumsuz çevre etkileri ve faaliyetleri olan tesislerin ağır cezalarla karşı karşıya olacağına dikkat çeken Güldür, "Yönetmelik tesislerin uyması gereken çevresel kuralları elektronik ortamda kayıt altına alıyor. Örneğin otellerin atık yağları, akü, pil gibi atıkları, tıbbi, tehlikeli ambalaj atıkları gelişigüzel atılamayacak ve satılamayacak. Bunlar çevre lisansı olan firmalara belgeler karşılığında verilecek" dedi.
     Bakanlığın yönetmeliğin çıktığı 2010 yılından bu yana esnek davrandığını ancak Mayıs ayında başlayacak denetlemelerde taviz verilmeyeceğini ifade eden Güldür, Tüm oteller atık yönetim planlarını acilen hazırlayacak. Tehlikeli atık deposu yapacak. Atık envanteri oluşturacak. Canlı müzik için izin alacak. Çalışanlarına çevre konularında eğitim çalışması yapacak diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Kuşadasında otelcilere çevre eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER