Kuşadasında turistleri şehirle buluşturacak proje hazırlandı

Kuşadasında turistleri şehirle buluşturacak proje hazırlandı


AYDIN (A.A) - Kuşadası Kaymakamlığı, hazırladığı projeyle otellerde her şey dahil sisteminin haftada 1 gün askıya alınmanı ve bu sayede turistlerin ilçe merkezinde vakit geçirmesini amaçlıyor.
     Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen etkinlikte, Kuşadası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eşber Okayer ile ilçede görev yapan ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ve yerel gazete sahiplerini konuk etti.
     Etkinlikte ilçede hayat geçirilmesi planlanan projeleri basın mensuplarıyla paylaşan Ayhan, bu projelerden birinin otel çalışanları için genel bir tatil uygulaması olduğunu belirtti.
     Proje ile turizm sektöründe otellerde, her hafta belirlenecek bir günün çalışanlar için tatil ilan edileceğini ve bu sayede otel müşterilerinin ilçede vakit geçirmesinin harcama yapmasının sağlanmasının amaçlandığını anlatan Ayhan, şunları söyledi:
     Bu proje hayata geçerse haftanın bir günü oteller her şey dahil sistemini bir kenara bırakarak, sabah kahvaltısından sonra otellerde servisi kesecek. O gün otel müşterisi, öğlen ve akşam yemeğini dışarıda yiyecek. Kuşadasındaki eğlence mekanlarına gidecek. Bu sayede hem otel çalışanı tatil yapıp dinlenecek hem Kuşadası esnafı sevinecek. Kuşadası ekonomisine esnafına girdi sağlanacak. Kuşadası özlediği o kalabalık hareketli dönemini bir gün de sezon içinde yaşayacak.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER