Kuşadası Ticaret Odası girişimcilik eğitimleri başladı

Kuşadası Ticaret Odası girişimcilik eğitimleri başladı


AYDIN (A.A) - Kuşadası Ticaret Odasının, ilçedeki girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla düzenlediği eğitimler başladı.
     Kuşadası ticari hayatına hareket getirecek ve ekonomik girdi sağlayacak olan eğitimlerden kadın girişimciler ve kendi işini kurmak isteyenler olmak üzere, 4 grupta toplam 120 kişi yararlanıyor.
     Toplamda 70er saat eğitim görecek adaylar, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında 4 ayrı eğitmenden eğitim alacaklar ve eğitimlerin sonunda alacakları katılım belgesi ve hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler.
     Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, girişimciliğin ülke ekonomisi ve Kuşadası için çok önemli olduğunu, girişimcilik eğitimlerinin ardından sağlıklı ve uzun ömürlü işletmelerin kurularak işsizlikte azalma olacağını belirtti.
     KOSGEBin desteği nedeniyle ilçeye sıcak para girişinin olacağı ve bu işletmelerin kurulmasının Kuşadasının emlak, inşaat, bilgisayar gibi pek çok sektörünü de olumlu etkileyeceğini dile getiren Akdoğan, 17 Nisana kadar devam edecek eğitimlerin sonunda katılımcılara düzenlenecek tören ile sertifika verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Okayer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kuşadası Ticaret Odası girişimcilik eğitimleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER