Kütahyada Arkeoloji ve Maden Müzesi kurulacak

Kütahyada Arkeoloji ve Maden Müzesi kurulacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Çalca Mahallesinde yapımı planlanan Arkeoloji ve Maden Müzesi binalarının projelendirilmesi ve uygulamasına ilişkin Kütahya Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yapılacak iş birliğinin esaslarını belirlemek üzere hazırlanan protokol imzalandı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi Yapımı, Teşhir Tanzimi ve Çevre Düzenlemesi konulu protokol, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Abdurrahman Murat ve Kütahya Valiliği adına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya tarafından imza altına alındı.
     Bu protokol doğrultusunda plan revizyonu, zemin etüdü, projelendirme, uygulama, mülkiyet ve devirle ilgili çalışmalar yapılacak.
     Bölgenin artan turizm potansiyeli, yapılan ve yapılması öngörülen arkeolojik kazı ve araştırmalar sonucu müzeye intikal eden ve edecek eserlerin muhafazasıyla bilimsel usullerle sergilenmesi, aynı zamanda çağdaş müzecilik hizmetlerinin sunulması amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada Arkeoloji ve Maden Müzesi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER