Kütahyada bor katkılı çimento üretim tesisi

Kütahyada bor katkılı çimento üretim tesisi kurulması -Emette kurulması planlanan tesisle ilgili ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilmesi amacıyla kurulması planlanan tesisle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edilerek, rapor hakkında çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı verildi.
     Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından ilçenin Ovacık mevkisinde Borçim Çimento Fabrikası kurulmasının planlandığı anımsatıldı.
     Projeyle ilgili hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED raporunun, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 8inci maddesi gereği oluşturulan komisyon tarafından incelendiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     ÇED raporu, yönetmeliğin 12nci maddesi hükümleri çerçevesinde halkın görüş ve önerileri de dikkate alınarak incelenmiş, değerlendirilmiş ve nihai olarak kabul edilmiştir. Yönetmeliğin 14üncü maddesi gereği nihai ÇED raporu, Bakanlığımıza sunulmuş, Borçim Çimento Fabrikası projesi için çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı verilmiştir.
    
     -Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamak istiyoruz-
    
     Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki bor rezervinin yaklaşık yüzde 70inin Türkiyede, Türkiyedeki rezervin yüzde 70e yakınının Emette bulunduğunu anımsattı.
     Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) tarafından geliştirilen bor katkılı çimentonun üretimi için yürüttükleri çalışmalarda sona yaklaşmak üzere olduklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
     Fabrikanın kurulması için gerekli olan ÇED raporu, halkımıza duyuru amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığında askıya çıkarılmıştır. Rapor, 14 Haziran günü mesai bitimine kadar askıda kaldıktan sonra Bakan Erdoğan Bayraktarın onayına sunulacaktır. Onayın ardından tesisi kurmayı hedefliyoruz. Tesisin kurulacağı alan için Ovacık mevkisinde arsa ve tarlaları bulunan çok sayıda vatandaş, bu gayrimenkullerini şirketimize satmayı taahhüt etmiştir. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamak istiyoruz.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada bor katkılı çimento üretim tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER