Kütahyada Paramı Yönetebiliyorum semineri

Kütahyada Paramı Yönetebiliyorum semineri -Seminere katılan üniversite öğrencilerine birer sertifika verildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, bir grup üniversite öğrencisine Paramı Yönetebiliyorum konulu seminer verildi.
     Seminerin eğitmeni, Kütahya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Avrupa Birliği (AB) Projeleri ve İletişim Çalışma Grubundan Üzeyme Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, seminere, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Hüsnü Özyeğin Öğrenci Yurdunda barınan 25 öğrencinin katıldığını bildirdi.
     Eğitim sonunda katılımcılara birer sertifika verildiğini belirten Yağız, şunları kaydetti:
     Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmesi konusunda bilinçlendirilerek sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen Paramı Yönetebiliyorum projesi, Türkiyede ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat için Gençlik Derneği, Visa Europe Türkiye ve 23 üye bankanın katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının aralık ayında hayata geçirildi. Proje kapsamında Türkiyede 15-30 yaş arası gençler için kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim imkanı sunulması amaçlandı. Proje, ülkemiz gençlerinin finansal bilincini geliştirme hedefiyle hazırlandı. Bütçeleme ve finansal yönetim üzerine geliştirilen eğitim müfredatı genç eğitmenler tarafından toplam 46 ilde akran eğitimi modeliyle verilen eğitimlerle yaygınlaştırılıyor. 16 bin gence yüz yüze eğitim ulaştırmak ve 160 bin kişinin projeden dolaylı olarak yararlanması, projenin ikinci yıl hedefleri arasındadır.
     Yağız, proje kapsamında eğitim alan tüm katılımcılara ön test ve son testlerin uygulandığı bilgisini vererek, sosyal etki analiziyle eğitim alanların finansal davranışlarındaki değişiklikler ve finansal araçları kullanmadaki gelişmelerinin incelendiğini duyurdu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada Paramı Yönetebiliyorum semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER