Kütahyada Siyaset Günlüğü etkinliği

Kütahyada Siyaset Günlüğü etkinliği -Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, anayasa ve egemenlik, medya ve siyaset konularında bilgilendirildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Siyaset Günlüğü etkinliğinde anayasa ve egemenlik, medya ve siyaset konularında bilgilendirildi.
     Meclisin Siyaset Bilimi Çalışma Grubu Lideri Ayşe Güncü, yaptığı yazılı açıklamada, Siyaset Bilimi Çalışma Grubu ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından anayasa ve Egemenlik, Medya ve Siyaset konularında Siyaset Günlüğü etkinliği düzenlendiğini bildirdi.
     Etkinliğin iki oturum halinde gerçekleştirildiği bilgisini veren Güncü, şunları kaydetti:
     Etkinlik, Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yıldızın konuşmasıyla başladı. Yrd. Doç. Dr. Yıldız, etkinliğe katılan öğrencilere, devlet merkezli anayasa ve birey merkezli anayasa arasındaki farklılıkları anlattı, bu anayasalar hakkında bilgi verdi. Değişim sürecinde olan anayasada hangi konularda değişiklikler yapılabileceğini ve egemenliği halkın elinde olan bir devletin anayasasının temellerinin hangi değerlere dayalı olması gerektiğini ifade ederek, Turgut Özal Üniversitesinde hazırladıkları anayasa taslağından örnekler verdi. İkinci oturumda ise Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erdal, medya ve siyaset ilişkisini güncel örnekler ve anılarıyla katılımcılara aktardı. Medyanın ortaya çıkışıyla siyaset ve medyanın ayrılmaz birer unsur olduğunu ve birbirleri üzerinde etkileri olduğunu dile getirdi. Sosyal medyanın önemini her fırsatta vurgulayan konuşmacımız, sosyal medyanın öneminin farkına varan ve bunu iyi kullanan başarıya ulaşmış siyasetçilerden örnekler verdi. Konuşmacımız, araştırmaları sonucunda medyanın (gazete ve dergi) ortaya çıktığı ilk dönemlere ait gazete kupürleri ve dergi yazılarının yer aldığı kitapların asıllarından sayfalar göstererek, örnekler verdi. Yrd. Doç. Dr. Erdal, katılımcıların sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada Siyaset Günlüğü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER