Kütahyada 222 işçi kadrosuna 5 bin

Kütahyada 222 işçi kadrosuna 5 bin 200 başvuru -Tavşanlı ilçesindeki kömür işletmesinde istihdam edilecek 222 kişilik kadrolara 8 günde yaklaşık 5 bin 200 kişi müracaat etti


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesine 222 işçi alımı için yaklaşık 5 bin 200 kişi başvurdu.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tavşanlıya bağlı Tunçbilek beldesindeki tesislerde, 23 kategoride toplam 222 işçinin istihdam edilmesi amacıyla 30 Temmuzda başlayan müracaat süreci, dün mesai bitiminde sona erdi. Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya Müdürlüğü ve İŞKUR Genel Müdürlüğünün internet sitesi aracılığıyla kabul edildi.
     Toplam 46 kişilik beden işçisi alımına başvuru için ilköğretim okulu diplomasına sahip olmak yeterli sayıldığından müracaatlar sırasında İŞKUR Kütahya Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu.
     Teknikerlik ve madencilikten oluşan toplam 19 kişilik kadrolara, 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS), KPSS93 puan türünde en az 60 puan alanlar ve ilgili meslek yüksekokulu programından mezun olanların, teknisyenlik, operatörlük, marangoz, şoför gibi toplam 157 kişinin alınacağı kadrolara da meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olup KPSS94 puan türünde en 60 puana sahip olanların başvuruları alındı.
     Müessesenin istihdam edeceği ilköğretim okulu mezunu 46, lise mezunu 157, meslek yüksekokulu mezunu 19 olmak üzere toplam 222 kişilik kadrolar için 8 iş gününde yaklaşık 5 bin 200 kişi müracaat etti. Adayların 3te ikiye yakını, 46 kişilik beden işçisi kadrosu için işlem yaptırdı.
     Tesislerde çalıştırılacak beden işçileri, 15 Ağustosta Tavşanlıda noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek. Lise mezunları arasından KPSS puan üstünlüğüne göre işçi alınacak. Meslek yüksekokulu mezunları ise daha sonra belirlenecek tarihte mülakata tabi tutulacak.
    
     Muhabir: Hadi Şengül - Sedat Gök
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kütahyada 222 işçi kadrosuna 5 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER