Kütahyada asayiş

Kütahyada asayiş -Otomobillerden hırsızlık iddiası


KÜTAHYA (A.A) - Domaniç ilçesinde, piknik alanında park halinde bulunan iki otomobilden çeşitli eşyaları çaldığı iddia edilen kişi yakalandı.
     Alınan bilgiye göre, Safa köyündeki piknik alanına aracını park eden E.M, daha sonra kontrol ettiğinde iki cep telefonu, iki gözlük, 500 lira değerinde gümüş takılar, 10 avro para, bir bankaya ait on-line işlem makinesi ve hastane belgeleri bulunan çantasının yerinde olmadığını fark ederek, jandarmaya haber verdi.
     Aynı alana aracını park eden B.G. de içinde cep telefonu sim kartı, 125 avro ve 35 lira para, güneş gözlüğü, sigorta kartı ve okul belgesi olan çantasının çalındığı iddiasıyla jandarmaya başvurdu.
     Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheli H.A, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
     Araçlardan çalınan eşyalar, sahiplerine teslim edildi.
    
     -Tesis, ev ve inşaattan hırsızlık iddiaları
    
     Kütahya, Tavşanlı ve Altıntaşta bulunan tesis, ev ve inşaattan çeşitli eşyaların çalındığı iddia edildi.
     Alınan bilgiye göre, Kütahya merkeze bağlı Perli Mahallesindeki Katı Atık Bertaraf Tesislerinde idare binasından iki klima, bilgisayar kasası, telefon, yangın santralı, 750 metre kablo, mutfak tezgahı ve 100 metre yangın alarm tertibatının çalındığı belirlendi.
     Tavşanlıya bağlı Ağaköyde, M.E, evine kimsenin bulunmadığı sırada pencereden girilerek, yatak odasında bulunan ve değeri yaklaşık 50 bin lira olan 5 adet altın bilezik, iki metre altın zincir, iki adet altın takı seti, 21 adet 1,6şar gramlık altın, 4 adet Cumhuriyet altını, yarım altın ve iki adet altın küpeden oluşan ziynet eşyasının çalındığı iddiasıyla jandarmaya başvurdu.
     Altıntaşa bağlı Kuyucak köyündeki Zafer Bölgesel Havalimanı inşaatından da bin 115 metre alçak gerilim kablosunun çalındığı tespit edildi.
     Jandarma, hırsızlık şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı.
    
     -Bakkala sahte para verildiği iddiası
    
     Kütahya merkeze bağlı Söğüt köyünde sahte olduğu belirlenen iki adet 100 liralık banknot ele geçirildi.
     Alınan bilgiye göre, köyde dükkanı bulunan N.T, jandarmaya başvurarak, alışveriş yapan bir erkeğin kendisine verdiği iki adet 100 liralık banknotun sahte olduğunu iddia etti.
     Paraların sahte olduğu tespit edildi ve şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
    
     -Kaçak motorin ele geçirildi
    
     Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinde, kaçak olduğu bildirilen yaklaşık 2 bin litre motorin ele geçirildi.
     Alınan bilgiye göre, beldedeki bir akaryakıt istasyonunda yapılan Ulusal Marker kontrolünde, yer altı tankından alınan motorin numunesinin geçersiz olduğu belirlendi.
     Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yetkilileriyle yapılan görüşmede, işletmeyle ilgili gerekli yasal işlemin yapılmasına dair görüş bildirildi. Bunun üzerine, yer altı tankında bulunan yaklaşık 2 bin litre motorin muhafazaya alındı.
     Gözaltına alınan işletme sorumluları T.Ü, C.B, Y.A. ve Y.D. ise savcılık talimatıyla jandarma tarafından serbest bırakıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER