Kütahyada İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Kütahyada İl Koordinasyon Kurulu toplantısı -Vali Çiftçi: -Altıntaş ilçesindeki Zafer Bölgesel Havaalanına kasım ayında hem yurt içi ve yurt dışı seferler düzenlenmeye başlanacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ihtiyacının karşılanması amacıyla Altıntaş ilçesinde yapımına devam edilen Zafer Bölgesel Havaalanına kasım ayında hem yurt içi ve yurt dışı seferler düzenlenmeye başlanacağını bildirdi.
     Çiftçi, İl Özel İdaresinde düzenlenen 2012 yılı 4üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Kütahya-Aslanapa-Çavdarhisar-Gediz-Abide-Uşak bölünmüş yol yapımının planlama çalışmasının tamamlandığını ve Kütahya-Çavdarhisar bölümünün ihale edildiğini söyledi.
     Gelinkaya mevkisinde çalışmalara geçen hafta başlandığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Bozüyük-Kütahya güzergahının büyük bir bölümü geçen hafta itibariyle sıcak karışım asfalta kavuştu ve diğer bölümlerde çalışmalar devam ediyor. Altıntaş ilçesindeki Zafer Bölgesel Havaalanına kasım ayında hem yurt içi ve yurt dışı seferler düzenlenmeye başlanacak. Havaalanı yanından geçen Altıntaş-Dumlupınar karayolunun yapımı da hızlı şekilde devam ediyor. Kütahya-Tavşanlı-Balıkesir güzergahında, Kütahya-Tavşanlı arasında sıcak kaplama asfalt yapımı Kütahyadan Yoncalı Kavşağına kadar başladı.
     Neredeyse her suyun olduğu yerde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün bir şekilde yatırımı var. Şu an itibariyle debi ölçümlerinde sorun olan ya da debi ölçümleri tamamlanmamış veya geçirimliliği olan her yerde inşaat var. Kütahyada yatırım yapılması gereken her alanda ciddi manada yatırımlar yapılıyor. Projesi devam eden yatırımların toplam miktarı 2 milyar 291 milyon liradır. Bu yatırımlarda emeği ve katkısı olan ve çalışan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.
    
     -3üncü dönem sonu göstergeleri-
    
     Toplantıda, 2012 yılı 3üncü dönem sonu itibariyle il genelinde yatırımcı kamu kuruluşları tarafından yürütülen 688 projenin toplam bedelinin yaklaşık 2 milyar 291 milyon 326 bin lira olduğu, bunun 301 milyon lirasının önceki yıllarda harcandığı bildirildi.
     Söz konusu projeler için 2012 yılı 3üncü döneminde 821 milyon lira ödenek ayrıldığı, dönem sonu itibariyle 254 milyon lirasının harcandığı ve yatırımlarda yüzde 31 nakdi gerçekleşme sağlandığı ifade edildi.
     İlde 688 projenin 269unun devam ettiği, 230unun tamamlandığı, 36 projenin ihale, 12 projenin etüt, 5 projenin sözleşme, 19unun proje aşamasında olduğu ve 117 projeye henüz başlanmadığı belirtildi.
     Yatırım projelerinin ulaştırma, tarım ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde yoğunlaştığı bildirilerek, projeler toplamının yüzde 38inin ulaştırma, yüzde 22sinin tarım, yüzde 17sinin diğer kamu hizmetleri, yüzde 11inin eğitim, yüzde 4ünün enerji, yüzde 4ünün madencilik, yüzde 2sinini konut, yüzde 0,9unun sağlık, yüzde 0,3ünün turizm, yüzde 0,1inin kültür, yüzde 0,1inin imalat sektörüne ait olduğu bilgisi verildi.
     Ödenek dağılımının yüzde 40 ulaştırma, yüzde 17 eğitim, yüzde 11 konut, yüzde 11 madencilik, yüzde 7 tarım, yüzde 6 diğer kamu hizmetleri sektörü, yüzde 5 sağlık, yüzde 5 enerji, yüzde 0,5 imalat sektörlerine ait olduğu duyuruldu.
     Toplantıya, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, il müdürleri ve belediye başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER