Kütahyada ilk dikişsiz aort kapak replasmanı

Kütahyada ilk dikişsiz aort kapak replasmanı ameliyatı -İlde ilk kez bir hastaya, dikişsiz aort kapak replasmanı operasyonu uygulandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada ilk kez bir hastaya, dikişsiz aort kapak replasmanı ameliyatı yapıldı.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilkin gerçekleştiğini bildirdi.
     Ege Bölgesinde, İzmir haricinde dikişsiz aort kapak replasmanı ameliyatı ile açık kalp cerrahisi uygulayan ikinci ilin, Kütahya olduğuna dikkati çeken Op. Dr. Ekici, operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Ahmet Aksoy, Op. Dr. Nail Sirek, Op. Dr. İbrahim Fevzi Özdomaniç, Op. Dr. Selim Durmaz, Op. Dr. Nurhayat Bircan ile tüm Kardiyovasküler Cerrahi Birimi çalışanlarına teşekkür etti.
     Op. Dr. Ekici, ameliyatın başarılı geçtiğini ve kapak cerrahisinde en modern uygulama şekli olan bu teknikte dikiş kullanılmadan 5 dakikada aort kapağı değişiminin yapılabildiğini belirterek, şöyle devam etti:
     Hastanelerimizde kalp hastalıkları konusunda ciddi gelişmeler oluyor. Başta Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Basri Amasyalı olmak üzere deneyimli ve mesleğinde başarılı Kardiyovasküler Cerrahi Birimi uzman hekimlerimize teşekkür ederim. Onlar sayesinde ülke genelinde hastanemizin adı duyuluyor ve kalp hastalıkları konusunda bölge hastanesi olma yolunda ilerliyoruz. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim. Halkımıza sunulan yeni hizmetlerin her branşta ve alanda artması için çalışmaların meyvesini vermesi bize hem gurur veriyor hem de bizi mutlu ediyor.
     Prof. Dr. Amasyalı da Kardiyovasküler Cerrahi Biriminde, yıllık 190-200 açık kalp cerrahisi ile 250-300 damar girişimlerinin başarıyla uygulandığı bilgisini verdi.
     Türkiyede çoğu ilde uygulanmayan modern aort girişimi olarak kabul edilen endovasküler aort tamirinin, bu birimde yaygın şekilde yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Amasyalı, Venöz hastalıklara (varis) yönelik en son tekniklerden laser (evla) radyofrekans uygulamaları kısa zaman içinde uygulanmaya başlanacak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada ilk dikişsiz aort kapak replasmanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER