Kütahyada köylülere 180 baş sığır dağıtıldı

Kütahyada köylülere 180 baş sığır dağıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyaya bağlı Elmacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kendi üyelerine 180 baş simental ırkı damızlık sığır dağıttı.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, sığır dağıtımın yapıldığı Elmacık köyünde düzenlenen törendeki konuşmasında, Kütahyada her alanda gelişmeler yaşandığını, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta da ciddi atılımlar yapıldığını söyledi.
     Kütahyada 160 bin civarında büyükbaş hayvan olduğunu belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Ama şu andaki arazilerimize baktığımız da bu rakam 500 bine yükselebilir. 300-400 bin civarında küçükbaş hayvan sayımız var. Bu 1 milyonu geçebilir. Köylünün kalkınması, köydeki ekonominin düzelmesi, her alanın düzelmesi demektir. İnşallah Kütahyamızda da bu tür güzellikler olmaya devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
     Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da, yaptığı konuşmada, kooperatif başkanına teşekkür etti.
     Bu işin daha önce yapılacağını ve üye sorunu yüzünden uzadığını belirten Kinay, Kütahyamız tarım sektöründe geçmişle mukayese edilemeyecek büyüklükte desteklere muhatap oluyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Kütahyadaki bütün projelere yoğun bir destek sağlıyor. 2002 yılından itibaren bugüne kadar 300 milyon lira Kütahya çiftçisine destek verildi. Bu destekler artarak devam edecek dedi.
     Çiftçilere sağlanan kredilerle ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Seyfettin Baydar, 180 baş hayvanın 8 köyde kooperatife üye, 30 aileye dağıtıldığını ve üye başına 6şar hayvan düştüğünü kaydetti.
     Bu 30 üyenin ahırlarını yapması için de toplam 252 bin lira kredi sağlandığını belirten Baydar, şöyle devam etti:
     Yapılan bu ahırlara, jeneratör, süt soğutma tankı ile ekipmanları ve ayrıca 30 işletmenin tamamına tek güğümlü çift sağımlı süt sağım makinesi alınmıştır. Bu ekipmanlara da toplam 149 bin 410 lira kredi kullandırılmıştır. Bu 180 adet sığır için il müdürlüğümüz ihale açtı. Bütün üyelere verilen kredilerin toplamı ise 1 milyon 461 bin 410 lira. Bu krediler 30 üye tarafından ilk yılı ödemesiz 7 yılda ödenecek şekilde yapıldı.
     Törene, İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Seyitömer Belediye Başkanı Mehmet Fahrettin Eren, Elmacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
     Tören sonunda damızlık sığırlar ve sertifikaları, katılımcılar tarafından üyelere dağıtıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada köylülere 180 baş sığır dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER