Kütahyada öğrenciler temiz çevre için çöp

Kütahyada öğrenciler temiz çevre için çöp topladı -Üniversite öğrencilerden oluşan grup, Temiz tut kentini, hem doğayı korursun hem kendini sloganıyla cadde ve sokaklarda çöp topladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, üniversiteli öğrencilerden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, Temiz tut kentini, hem doğayı korursun hem kendini sloganıyla cadde ve sokaklarda çöp topladı.
     Zafer Meydanında toplanan grup adına açıklama yapan Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği 3üncü sınıf öğrencisi Eyüp Altun, çevre sorunlarının insanların yaşadığı hayatın doğal yapısını tahrip ettiğini kaydetti.
     Söz konusu tahribatın, insanların yoğun olarak yaşadığı yerleşim alanlarında daha hızlı olduğunu ifade eden Altun, şöyle konuştu:
     Bozulan çevre, tüm canlıların yaşamlarını olumsuz etkiliyor. İnsanlar kendilerine daha rahat ve refah yaşam oluşturabilmek için çevremize gözlerini kırpmadan zarar verebilmektedir. Yapılan araştırmalar, dünyadaki çevre kirliliğinin yüzde 50sinin son 35 yılda meydana geldiğini ortaya koyuyor. Etkin bir çevre denetim sistemi oluşturulmalıdır. Gelecek nesillerin iyi bir çevre eğitimiyle yetiştirilmeleri sağlanmalıdır. Çevre sorunlarıyla ilgilenen sivil toplum kuruluşu sayılarının artması gerekiyor.
     Nurgül Köroğlu da cadde ve sokaklarda en çok izmarit topladıklarını belirterek, Kütahyada belli başlı yerlere büyük küllüklerin konulması gerektiğini dile getirdi.
     Açıklamanın ardından grup, Atatürk Bulvarında izmarit, pet şişe ve kağıt gibi atık maddeleri topladı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Deniz Açık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kütahyada öğrenciler temiz çevre için çöp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER