Kütahyada seramik ve çiniciliği geliştirecek proje

Kütahyada seramik ve çiniciliği geliştirecek proje -Belediye Başkanı İça: Proje ile e-ticaret tabanlı pazarlama, Etik Kurulu oluşturulması, sisteme uygun üreticileri kabul etme, web sayfalarında üyeleri tanıtma amaçlanmaktadır


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, seramik ve çiniciliğin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projeyle e-ticaret tabanlı pazarlama, Etik Kurulu oluşturulması, sisteme uygun üreticileri kabul etme, web sayfalarında üyeleri tanıtma gibi hedefler öngörüldüğünü bildirdi.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kütahya Belediyesince desteklenen, Bilecik Şeyh Edebali, Sakarya ve Dumlupınar üniversiteleri tarafından gerçekleştirilecek Kütahya Seramik/Çini Sektöründe E-Ticaret Tabanlı Yeni Ürün Geliştirme Süreci Tasarımı ve Uygulamaları konulu Santez projesi, Belediye Sosyal Tesislerindeki Ressam Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
     İça, toplantıda, Bakanlık, çinici esnafı ve üniversite iş birliğiyle uygulanacak projenin 1 Aralık 2012de başladığını ve 31 Ağustos 2014te sona ermesinin planlandığını söyledi.
     Projenin, yüzde 75i Bakanlık, yüzde 25i Kütahya Belediyesinin şirketi SİMPAŞın katkılarıyla desteklendiği bilgisini veren İça, şöyle konuştu:
     Proje ile e-ticaret tabanlı pazarlama, Etik Kurulu oluşturulması, sisteme uygun üreticileri kabul etme, web sayfalarında üyeleri tanıtma, alınan siparişleri zamanında, istenen kalitede, istenen miktarda teslim etme, tasarımla özgün model geliştirme, kalıp atölyesinde üretim için pazarın isteğine uygun kalıp üretme, çamurda homojenlik ve süreklilik, kurşunsuz sır üretimi, dış atmosferik koşullara dayanım, mimaride çini üretimi, porselen kalitesinde çiniyi mutfağa sokma amaçlanmıştır.
     Çini ve seramik sektöründe yeni bir gelişmeyi de müjdelemek istiyorum. Avrupa Birliği (AB) programı olan Seramikte Yenilik İçin Kentsel Tasarım Ağı programına Kütahya Belediyesi olarak davet edildik. Bu programda Fransanın Limoges Belediyesi önderliğinde üye ülkeler olarak İspanyadan Sevilla, Castellon, Hollandadan Delft, İtalyadan Faenza, Romanyadan Cluj, Türkiyeden ise İznik Çini Vakfı bulunmaktadır. Biz de bu programa üye olmak için çalışmalara başladık.
     İça, İznik ve Kütahyanın çinide öne çıkmış sanat ve üretim merkezleri olduğunu hatırlatarak, Kütahyada çiniciliğin başlıca sorunlarını, pazarda merdiven altı üretim ve rekabet diye sıraladı.
     Üreticilerin, gelişmeyi yakalayabilmek için elektronik ortamda dünya pazarına açılması, geleneksel model ve kalıplar dışında talebe uygun özgün eserler üretmesi, mimaride çini ve tüketimi yüksek günlük kullanım ihtiyaçlarına uygun üretime yönelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Proje yürütücüsü Doç. Dr. Bülent Yılmazın projeyi tanıtan sunumuyla sona eren toplantıya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Kütahya Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Meclis Başkanı Nihat Delen, akademisyenler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada seramik ve çiniciliği geliştirecek proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER