Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün yol çalışmaları

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün yol çalışmaları -Orman yolu, büyük onarım ve üst yapıyı kapsayan 190 kilometrelik etüt ve aplikasyon çalışmaları tamamlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün, orman yolu, büyük onarım ve üst yapıyı kapsayan 190 kilometrelik etüt ve aplikasyon çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ekim, dikim, bakım, kesim, hastalık ve zararlılarla mücadele, yangınlardan korunma veya yangınları söndürme gibi çeşitli ormancılık hizmetlerinin zamanında, yöntem ve tekniğine uygun olarak yapılabilmesi ve ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulması için orman yol ağı planlarına önem verildiği belirtildi.
     Bu yıl ulaşılamayan orman kalmaması amacıyla yol çalışmalarına hız ve ağırlık verildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün 2012 yılı yatırım programında 50 kilometre yeni yol, 50 kilometre büyük onarım, 90 kilometre üst yapı, 100 kilometre sanat yapısı vardır. Orman yolu, büyük onarım ve üst yapıyı kapsayan 190 kilometrelik etüt ve aplikasyon çalışmaları tamamlanmıştır. Yeni yol, sanat yapısı ve üst yapı yatırım faaliyetlerinin büyük bir bölümünde çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Büyük onarımların tamamının yapımına Bölge Müdürlüğümüze ait dozerlerle devam edilmektedir. Ayrıca Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü 2012 yılı özel bütçe programında Emet Orman İşletmesinde 30 kilometre, Simav Orman İşletmesinde 15 kilometre, Gediz Orman İşletmesinde 10 kilometre olmak üzere toplam 55 kilometre yangın müdahale cephesi programının tamamı ihale edilmiş olup, yapım çalışmaları devam etmektedir. 55 kilometre yangın mücadele cephesi yapımıyla ulaşılamayan hiçbir orman parçası kalmaması hedeflenmiş olup, netice itibariyle 2012 yılı, Kütahya yol yılı ilan edilmiştir.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün yol çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER