Kütahyalı 2 bin kadın, eğitim için

Kütahyalı 2 bin kadın, eğitim için seferber oldu -Kütahyalı kadınlar, ihtiyaç sahibi öğrencilere, yardım etmek amacıyla kendi elleriyle yaptıkları yiyecek ve getirdikleri giyecekleri açtıkları kermeste satarak, onlara burs veriyor


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Kütahyalı yaklaşık 2 bin kadın, ihtiyaç sahibi öğrencilere, yardım etmek amacıyla kendi elleriyle yaptıkları yiyecek ve getirdikleri giyecekleri 10 bin metrekare alana açtıkları kermeste satarak, onlara destek vermek için seferber oldu.
     Kütahya-Eskişehir karayolunun 1. kilometresinde Kütahya Kadın Platformu Derneği tarafından "Eğitim ve Kültür Sanat Şenliği" etkinlikleri kapsamında sema, sinema ve animasyon gösterimi, ebru, hat ve sigrafitto sergisi açıldı.
     Etkinlik kapsamında, kutsal emanetler odası sergisi, Sakal-ı Şerif ziyareti, küçük çocuklardan sema gösterisi ve Hazreti Muhammed konulu konferanslar verildi.
     Dernek Başkanı Gül Seçen, AA muhabirine, derneklerinin 2004 yılından beri faaliyet gösterdiğini, ilk kez büyük ve kapsamlı kermes ile etkinlik düzenlediklerini söyledi.
     Kermes ve etkinlik alanın yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alanda yapıldığı bilgisini veren Seçen, "Kütahyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Amacımız, eğitim çağındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek vermek. Bunun yanında Kütahya halkının da hoşça vakit geçirmesini ve burada verdiğimiz konferanslarla bilgi dağarcıklarını geliştirme fırsatı bulmalarını sağlamaktı. Bu etkinlik vesilesiyle de buraya gelen insanların tanışıp kaynaşmasına sebep olduk" dedi.
    
     -Yabancı uyruklu öğrencilere de yardım ediyorlar-
    
     Seçen, kermeste, Kütahyaya ait yerel yemeklerin, böreklerin, pastaların ve baklavaların satışının yapıldığını, bunun yanın da kendi elleriyle işledikleri çeyiz malzemelerin de stantlarda yer aldığını dile getirdi.
     Etkinliğe, derneklerine üye olan ve olmayan yaklaşık 2 bin Kütahyalı kadının gönüllü destek verdiğini anlatan Seçen, şöyle konuştu:
     "Kermesin haricinde resim sergisi, hat, ebru, yağlı boya, sigrafitto ve kutsal emanetler odası sergimiz bulunuyor. Bu kutsal emanetler odamızda İl Müftülüğünün izniyle Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifini ziyarete açtık. Bu bağlamda hanımlara yönelik sanal umre programı düzenledik. Ayrıca alanında uzman yazar ve üniversite hocalarının sunumlarıyla kişilik, ahlak gelişimi ve Efendimiz konulu pek çok konferans gerçekleştirildi. Bu etkinlik ve kermes dolayısıyla Kütahyalı hanımlarımız gecelerini gündüzlerine kattılar. Sabah çok erken saatte buraya gelip, akşam geç saatlere kadar burada çalışıyorlar."
     Seçen, kermesin gelirinden sadece Kütahyalı öğrencilerin yararlanmadığını, Doğu, Güneydoğu ve yurt dışından gelen yabancı uyruklu üniversiteli öğrencilere de destek verdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyalı 2 bin kadın, eğitim için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER