Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


HATAY (A.A) - Hatayda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Peygamber ve İnsan Onuru konulu konferans düzenlendi.
     Antakya Spor Salonunda düzenlenen konferansta, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu, karanfiller dağıtıldı.
     Hatay İl Müftü Vekili Cafer Erol, Peygamberin kalbindeki merhametin insanların kalbine yerleşmesi halinde dünyanın cennete dönüşeceğini söyledi.
     Kutlu Doğumun, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirten Erol "Kainatın efendisi, iki cihan güneşi sevgili Peygamberimizin örnek şahsiyetini, örnek ahlakını ve kutlu mesajını daha geniş zaman dilimi içerisinde vatandaşlarımızın bulunduğu her yere ulaştırmak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftamız 1989 yılından beri her yıl artan bir coşkuyla kutlanmaktadır" diye konuştu.
     Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman da insanları buluşturanın ve ortak payda da birleştirenin sevgililer sevgilisi Peygamberin muhabbeti olduğunu söyledi.
     Peygamber sevgisinin gönüllerden hiç eksik olmaması gerektiğinin dile getiren Salman, şöyle devam etti:
     "Bizler onun kalbinden hiç eksik olmadık. Onun sevgisi, onun muhabbeti, yüreğimizden hiç eksik olmasın. Bizim Peygamber sevgimiz, sevgi merkezlidir. Hepimizin doğumundan ölümüne kadar bütün programlarında yer alan, Süleyman Çelebinin Vesiletün Necatı mevlidi şerifi, bunun bir göstergesidir. Çocuklarımıza verdiğimiz isimler onun göstergesidir. Edebiyatımızdan onu methetmek, onun güzelliklerini anlatmak için, söylenen her söz, yazılan her şiir, gönüllerden kalplerden dökülen bütün sözcükler bunun ifadesidir. Onun için denir ki ilhamını Hz. Peygamberden almayan hiçbir şair, büyük şair olamamıştır. Mutlaka büyük şairlerin ya muhabbeti vardır yada Hz. Peygambere bir sevgisi vardır. Bizim medeniyetimiz de bir sevgi medeniyetidir."
     Konferansa, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Halil İbrahim Yelkaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER