Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Afyonkarahisar İl Müftü Vekili Yıldırım: İnsan şeref ve haysiyetinin iyice ayaklar altına alınmış olması dolayısıyla bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması, Hz. Muhammed ve İnsan Onuru olarak tespit edilmiş olu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - -Afyonkarahisar İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, İnsan şeref ve haysiyetinin iyice ayaklar altına alınmış olması dolayısıyla bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması, Hz. Muhammed ve İnsan Onuru olarak tespit edilmiş olup ağırlıklı olarak bu konu işlenecek dedi.
     Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla müftülükte düzenlediği basın toplantısında, Hz. Muhammedin miladi 20 Nisan 571de dünyaya geldiğini anımsatarak,Hz. Peygamberin doğum gününü bir sevinç günü olarak değerlendiren Müslümanların, 13. yüzyıldan itibaren Rebi-ül Evvel ayının 12. gününü, dini bir gün ve bir kandil olarak değerlendirdiğini kaydetti.
     Diyanet İşleri Başkanlığının 1989 yılında aldığı bir kararla, peygamberimizin doğduğu Nisan ayının 20. gününü içinde bulunduran haftanın, Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Ülkemizin her köşesinde, Müslümanların yaşadığı dünyanın hemen her yerinde, 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmakta, hafta boyunca güzel programlar düzenlenmektedir. Hasretle beklediğimiz yeni bir Kutlu Doğum Haftasına girmiş bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız hafta dolaylısıyla her yıl, sevgili peygamberimizin örnek hayatı, ahlakı ve misyonundan bir hususiyeti belirleyip ağırlıklı olarak o konunun işlenmesini istemektedir. İnsan şeref ve haysiyetinin iyice ayaklar altına alınmış olması dolayısıyla bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması, Hz. Muhammed ve İnsan Onuru olarak tespit edilmiş olup ağırlıklı olarak bu konu işlenecektir.
     Yıldırım, hafta dolayısıyla bir çok program düzenleneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER