Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Sorgunda, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenledi


YOZGAT (A.A) - Sorgunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenledi.
     Belediye Düğün Salonundaki konferansa, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney ve çok sayıda kişi katıldı.
     Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yalar, insanlığa gönderilen bütün ilahi mesajlarda insan onurunun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verildiğini ifade etti.
     Onurla yaşamanın insanın hem hakkı hem de vazifesi olduğunu vurgu yapan Yalar, "İnsan onuru gündelik hayatın parçasıdır. Kadınların onuru, çocukların onuru gibi kavramları kullanırken bu düzleme zaman zaman yaklaşmaktayız. Bu bağlamdan kopmadan asıl tamamlayıcı adımın atılabilmesi için fark edilmesi gereken bireyin kendi onurudur" dedi.
     Konferans sonunda bir öğrencinin okuduğu "Peygamberim" isimli şiir katılımcıları duygulandırdı.
     Öte yandan, Türk Eğitim-Sen Sorgun İlçe Temsilciliği tarafından İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen "Kaybettiğimiz Değerler" isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Rıfat Güzey, Hazreti Muhammedin yaşamıyla ilgili bilgiler verdi.
    
     Muhabir:Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER