Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Osmaniye İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum kermesi açıldı -Vali Cerrah: "Çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatını, yaşam şeklini, İslamiyetin neler istediğini anlatamazsak, Hristiyan aleminin bizi anla


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kuran kursları yararına kermes açtı.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Meydanındaki kermes açılışında, Kutlu Doğum Haftasını kutladı.
     Çocuklara Peygamber Efendimizin hayatının ve yaşam şeklinin iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Cerrah, şöyle devam etti:
     "Kuran-ı Kerimin en son kitap olduğunu, Peygamber Efendimizin en son peygamber olduğuna hepimiz iman ediyoruz. Dünya öyle bir hale gelecek ki herkes İslamiyeti seçmek zorunda kalacak. Bizim Müslüman olarak yapmamız gereken konulardan birisi İslamiyeti iyi yaşamak, Peygamber Efendimizi iyi bilmek ve yaşamını iyi incelemek gerekiyor. Çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatını, yaşam şeklini, İslamiyetin neler istediğini anlatamazsak, Hristiyan aleminin bizi anlamasını beklememiz mümkün değil. Müslümanlık neyi gerektiriyorsa, öyle yaşamıyorsak o zaman Hristiyan aleminin bizi anlaması mümkün değil."
     AK Parti Milletvekili Suat Önal, alemlerin Peygamber Efendimizin yüzü suyu hürmetine yaratıldığını hatırlattı.
     Önal, "Alemler Onun nuruyla aydınlandı. Onun nuru ile aydınlandık. Ona ümmet olmakla onurlandık. Bizlere böyle paha biçilmez nimetler bahşettiği için Allaha sonsuz şükürler ediyorum. Peygamber Efendimizin ismi bile bizleri tek çatı altında birleştirmeye ve huzurlu bir hayat sürmeye yetiyor. Bu anlamda Kutlu Doğu Haftasının hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
     Müftü Ramazan Çortul ise Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
     Kermes açılışına, Belediye Başkanı Kadir Kara, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER