Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Darendede "Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru" konferansı düzenlendi


MALATYA (A.A) - Darendede Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru" konulu konferans düzenlendi.
     Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri salonundaki konferansın açılışında konuşan Darende Müftüsü Ahmet Varol, Hazreti Muhammedin insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olduğunu vurgulayarak, "Onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayata güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır" dedi.
     Fıtrat ve yaratılış itibarıyla insanın onurlu bir varlık olmasının İslam anlayışı içerisinde en temel unsurlardan biri olduğunu ifade eden Varol, insanoğlunun son 200 yılda bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği olağanüstü ilerlemeyi, insan onurunun korunması hususunda gösterilemediği gerçeğini ifade etti.
     İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak, verdiği konferansta, Allahın insan sıfatıyla yarattığı herkesin eşit olduğunu, kulluğun en önemli bilinç olması gerektiğini belirterek, "Bir toplumda kişinin kendi elinde olmayan bir meziyetinden dolayı övülmesi de yerilmesi de haksızlıktır. Ahirette de kimse unvanı, kavmi, rengi, ırkıyla çağrılmayacak, orada herkes kul olarak muamele görecektir. Bütün peygamberler insanlığa medeniyeti öğretmişlerdir. Her konuda medeni insan nasıl olmalı bunu öğretmişlerdir" diye konuştu.
     Sürekli olarak huzursuzluğun, saygısızlığın ve şiddetin yaşandığı evden hayırlı evlat çıkmayacağını ifade eden Çolak, ailelerin saygı, anlayış ve örnek olmada toplumun temelini oluşturduğunu, anne babaların çocuklarının öncelikle iyi bir ahlaka sahip olmalarını sağlaması gerektiğini söyledi.
     Programda, Hulusi Efendi Erkek Kuran Kursu öğrencilerinin oluşturduğu Somuncu Baba Korosu tarafından ilahiler seslendirildi. Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki resmi kurum müdürleri, sivil toplum örgüt yöneticilerinin de katıldığı program sonunda tüm katılımcılara gül ve Hazreti Muhammedle ilgili kitaplar hediye edildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER