Kutlu Doğum Mesajları

Kutlu Doğum Mesajları -Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz Kutlu Doğum Mesajı yayınladı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Öksüzkaya, mesajında, Allah Resulü (SAV)in kutlu doğumunun bir kez daha yad edildiğini belirterek, "Kuran-ı Kerim, Biz peygamber göndermediğimiz kavme azab edecek değiliz der. Bir başka yerde de, Her bir millet için mutlaka onları eğri yolun encamından sakındıracak peygamber bulunmuştur buyurmuştur. Bu ayet-i kerimede aksine ihtimal vermeyecek bir kesinlikte her ümmete bir peygamberin gönderilmiş olduğu manasına gelir. Evet, Allah Resulü (SAV), sürpriz olarak ortaya çıkmış biri değildir. O daha gelmeden asırlarca önce haber verilen ve gelmesi bütün cihan tarafından beklenen bir nebidir" dedi..
     Öksüzkaya mesajında şunları kaydetti:
     "Aylar, yıllar ve asırlar boyu Onun için şehrayinler tertip edilse, her gece Onun için yüzlerce, binlerce naatlar okunsa, yine Onun hakkı ödenemez ve Onun için bir şeyler yapıldığı söylenemez.
     Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile çeşitli ilmi konferans, seminer ve toplantılarda, peygamberimizin pek çok örnek yönü ayrıntılı bir şekilde ele alınarak, toplumumuza anlatılmalıdır."
    
     -İl Başkanı Dengiz
    
     AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
     Dengiz, mesajında, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)in, insanlığın varlık gayesinin unutulduğu, manevi değerlerin hiçe sayıldığı karanlık bir çağda, insanlığın yolunu aydınlatmak ve onlara kılavuzluk yapmak üzere dünyaya gelişi Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirterek, şunları söyledi:
     "Peygamber efendimiz, cihanı aydınlatan bir güneş gibi cahiliye karanlığını bastırmış, kutlu bir ışık gibi tüm insanlığın yolunu aydınlatmıştır. O; insanlığa varlık sebebini hatırlatmış, insanlığı yüce değerler etrafında birleştirmeye çalışmış ve zulüm çağında yaşayan gariban ve ezilmişlerin umudu olmuştur. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, fuhuş, kumar ve içki kullanımının toplumun geneline sirayet ettiği, insanların putlara taptığı bir devri kapatan; insanlığı kin, düşmanlık ve zulümden kurtaran İslamiyet, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz aracılığı ile yayılmıştır.
     Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), tüm insanlar için eksiksizliğin, mükemmelliğin ve kemalin eşsiz temsilcisidir. Müslümanlar için Peygamberimiz model insandır; çünkü O, bir taraftan, Allah-ın buyruklarını olduğu gibi insanlara ulaştıran, diğer taraftan da, ilahî emirlerini gündelik hayatında en iyi şekilde uygulayarak, başka insanlara örnek olmuştur.
     Bu duygu ve düşünce ile kutlu doğumun hepimize, aziz milletimize ve bütün Müslüman kardeşlerimize mübarek olmasını dilerim."
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER