Kuzey Biga Madencilik fidan dikti

Kuzey Biga Madencilik fidan dikti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale yöresinde altın madeni arama faaliyetlerini sürdüren Kuzey Biga Madencilik AŞ yetkilileri, Çanın Çekiçler köyüne fidan dikti.
     Kuzey Biga Madencilik Ülke Müdürü Han İlhan, fidan dikimi töreni öncesi yaptığı açıklamada, firmalarının adının gelecekte sosyal projelerle daha sık anılacağını söyledi.
     İlhan, ilkelerinin önce insan, önce çevre, önce iş güvenliği olduğunu belirterek, Geçen yıl dikilen 2 bin fidan ile toplamda 14 bin fidan dikimi yaptık dedi.
     Şu anda 228 kişiye iş imkanı sağladıklarını, çalışanların yüzde 80inin yöre köylerinden olduğuna dikkati çeken İlhan, Önümüzdeki yıldan itibaren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile çalışanlarımızın eğitimlerle donanımlarını arttıracağız. Sadece ülkemizde değil, Avustralya gibi önemli maden ülkelerinde bile çalışabilecek nitelikte ustalar yetiştirilmesine katkıda bulunacağız dedi.
     İlhan, şöyle konuştu:
     Bölgemizde içme suyu kalitesi iyi değil. Bu nedenle bir yandan içme suyu kalitesini arttıracak diğer yandan projemiz için su ihtiyacını karşılayacak çalışma yapmayı uygun gördük. DSİnin bölgede bir baraj yapma planı olduğunu öğrendik. Barajın tüm finansmanını karşılayarak, 30dan fazla köyün içme suyu ihtiyacını gidereceğiz. Çanakkalede kalıcı yatırımlara önem veriyoruz. Ayrıca, etki alanımızdaki yerleşim yerlerinden yılda iki kez toplu olmak üzere 87 öğrencimizin annelerine bursu doğrudan nakdi olarak vereceğiz.
     Konuşmaların ardından 12 bin adet fidan dikimi yapıldı.
    
     Muhabir: Çan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Kuzey Biga Madencilik fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER