Leonardo da Vinci projesi

Leonardo da Vinci projesi


ZONGULDAK (A.A) - Leonardo da Vinci projesi kapsamında 30 öğrenci ve 5 öğretmenin Avrupada Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamalarının Araştırılması ve İncelenmesi konulu proje kapsamında Almanya gezisi gerçekleştirdiği bildirildi.
     Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ereğli Ticaret Meslek Lisesi ve yerel ortağı İstanbul Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesinde eğitim öğrenim gören öğrencilerle ile öğretmenlerin katıldığı Almanya gezisinin ilk 3 gününde oryantasyon çalışmaları yapıldığı belirtildi.
     Öğrencilerin işletmelerde kullanılan muhasebe otomasyon sistemlerinin incelenmesi ve ülkemizdeki sistemle karşılaştırılması amacıyla 3 haftalık staj eğitimi gerçekleştirildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Almanyada çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda staj eğitimi gören öğrencilerimiz bilgisayarlı muhasebe uygulamalarını yerinde görme ve uygulama fırsatı elde ettiler. Öğrencilerimizle yapılan değerlendirme toplantısında projenin amaçları doğrultusunda ülkemizde muhasebe alanında eğitim vermekte olan tüm okullara ve ortak okulların çalıştığı tüm işletmelere ulaştırılacaktır. Edinilen bilgi ve deneyimlerin yaygınlaştırılması sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel açığının giderilmesine destek sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Leonardo da Vinci projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER