Libyanın ilk Başbakanının torunu, ülkesinin geleceğinden

Libyanın ilk Başbakanının torunu, ülkesinin geleceğinden umutlu -Mahmoud Muntasserin torunu Raad Ahmed Muntasser: -Libyanın geleceği için umutluyuz. Özgürlük adına çok büyük değişiklikler oldu -İleride ekonomik olarak da gü


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Libyanın ilk Başbakanı Mahmoud Muntasserin torunu Raad Ahmed Muntasser, Libyanın geleceği için umutluyuz. Özgürlük adına çok büyük değişiklikler oldu dedi.
     Muntasser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin Karamanli soyadını taşıyan bir Türk olduğunu belirterek, Türkiyedeki kökenlerinin 100 yıl öncesine dayandığını kaydetti.
     Dedesi Mahmoud Muntasserin Kral İdris döneminin ilk Başbakanı olduğunu ifade eden Muntasser, şöyle konuştu:
     Dedem, 1951-1954 yıllarında Başbakanlık görevini sürdürdü. Daha sonra Kaddafi rejimi, bir devrim sonucu iktidara geldi. Kral İdrisin 1969 yılında Türkiyeye tatil için geldiği dönemde Kaddafi tarafından bir devrim gerçekleştirildi. Daha sonra Kral İdris, hiç Libyaya dönmedi. Mısıra gitti ve hayatını orada tamamladı. Dedem de 1970 yılında Libyada vefat etti.
    
     -Libya halkı, Başbakan Erdoğanı çok seviyor-
    
     Muntasser, Muammer Kaddafinin 40 yıldan fazla Libyayı demir yumrukla yönettiğini ve ülkesini adeta geriye götürdüğünü bildirdi.
     Libyanin zengin bir ülke olduğunu anlatan Muntasser, şöyle devam etti:
     Kaddafi, Libya halkını düşünmediğinden ülke geriledi. Çok memnun değildik. O dönem ile şimdiki dönemi mukayese etmek zor. Şu anda bir geçiş aşamasındayız. Temenni ediyorum ki; Libya halkı için olumlu olacak. Vakit geçtikçe Libyanın iyileşeceğini umuyorum. Libyanın geleceği için umutluyuz. Özgürlük adına çok büyük değişiklikler oldu. Önceden herkesin üzeride bir baskı var. Şu anda herkes özgürce fikirlerini rahatlıkla dile getirebiliyor. İleride ekonomik olarak da güzel kazanımlar olacağını ümit ediyorum.
     Türk halkı ile Libya halkının dost iki millet olduğunu vurgulayan Muntasser, Bu yüzden mevcut ilişkilerimiz daha da iyi olacak. Türk hükümeti devrim gerçekleşmeden önce ve sonrasında bize büyük destekler verdi. Bu konuda kendilerinden memnunuz. Libya halkı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğanın siyasetini ve kendisini çok seviyor. Ona güveniyor. Başbakan Erdoğanın Türkiyeyi nereden nereye getirdiğini gördüğünden kendisinden Libyaya destek vermesini bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Türk iş adamları, Libyaya geri dönmelidir-
    
     Libya Al-Hadise şirketinin sahibi Mohamed Taher Shamli de Libyadaki Türk ve yabancı şirketlerin şantiyelerine dönmeleri gerektiğini, onların dönmesiyle Libya ekonomisinin daha fazla canlanacağını belirtti.
     Libya halkının cömert, cana yakın ve dindar olduğuna işaret eden Shamli, Libya, kısa sürede toparlanacaktır. Yeni hükümetler Libyanın imkanlarını değerlendirdiğinde ülke çok güzel yerlere gelecektir. Libyalı iş adamlarıyla, Türk halkı her zaman çok iyiydi. Türk iş adamları bir an önce Libyaya geri dönmelidir dedi.
     Libyada çeşitli altyapı işleri yapan Türk iş adamı Fatih Öztürk de Libyadaki 100-150 Türk şirketinin büyük şantiyelerinin bulunduğunu ve çoğunun talan edildiğini, Türk iş adamlarının bir an önce oraya gidip işleri tamamlaması gerektiğini söyledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Libyanın ilk Başbakanının torunu, ülkesinin geleceğinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER