Lise öğrencilerine Elmalı Meslek Yüksekokulu tanıtıldı

Lise öğrencilerine Elmalı Meslek Yüksekokulu tanıtıldı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu tarafından lise son sınıf öğrencilerine okul hakkında bilgilendirme yapıldı.
     Elmalı Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Hadi İstanbullu, Burçin Çakaloz ve Erdem Yıldız, Elmalı Lisesi, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Yusuf Önertoy Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.
     İstanbullu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise son sınıf öğrencilerine, üniversite seçme sınavında okul tercihleri hakkında çeşitli bilgi verdiklerini ve sorularını yanıtladıklarını söyledi. Bu sayede öğrencilerin Elmalı Meslek Yüksekokulunu yakından tanıma imkanına sahip olduklarını ifade eden İstanbullu, şöyle konuştu:
     Tanıtımlarda öğrencilerimize özellikle dört yıllık okullara geçişte kontenjanları artan dikey geçiş sınavının önemini anlattık. İki yıllık bir meslek yüksekolu bitirildiğinde Anadolu Üniversitesine sınavsız üçüncü sınıftan devam edilebiliyor. Elmalı Meslek Yüksekokulunun olanakları ve mezuniyet sonrası iş imkanlarını belirttik. Yaptığımız çalışmaların, sadece okulumuzu tercih edecek öğrenciler açısından değil, başka yüksekokulları tercih edecek öğrenciler için de faydalı geçtiğini düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Lise öğrencilerine Elmalı Meslek Yüksekokulu tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER