Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 89. yıl

Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 89. yıl dönümü


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TBMMye, 24 Temmuzun, Bağımsızlık Bayramı olması için kanun teklifi verdiğini bildirdi.
     Sarıbaş, Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelesinin 19 Mayıs 1919da Mustafa Kemal Atatürkün, Samsuna ayak basmasıyla başladığını, 24 Temmuz 1923de İsviçrenin Lozan Kentinde imzalanan Barış Antlaşması ile bağımsız Türkiye Cumhuriyetini tüm dünyanın kabul ettiğini ve temellerinin de atılmış olduğunu belirtti.
     Lozan Barış Antlaşmasının aynı zamanda ulusal kurtuluş ve bağımsızlık savaşının zaferle sonuçlanmasının tescili olduğunu vurgulayan Sarıbaş, şunları kaydetti:
     Lozan Barış Antlaşmasının altında, tüm mazlum halkların örnek aldığı uyanış, kalkış ve Türk Ulusunun ulusal kurtuluş ve bağımsızlık destanı, Türkiye Cumhuriyetinin kilometre taşları ve bugünlere gelmemize borçlu olduğumuz onur yatmaktadır. Dolayısıyla 24 Temmuz bizim için çok önemli bir gündür. Bugün, bağımsızlık günümüz olup, bayram olarak kutlanması gerekmektedir. Bu doğrultuda da TBMMye 24 Temmuzun Bağımsızlık Bayramı olması için kanun teklifi vermiş bulunmaktayım.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar /Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 89. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER