Maaş için anlaşmalı boşanma iddiası

Maaş için anlaşmalı boşanma iddiası -Sakaryada ölüm aylığı almak için boşandığı eşi ile gizli kapı açarak birleştirdikleri prefabrikte yaşadığı iddiasıyla yargılanan kadın, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti


SAKARYA (A.A) - Sakaryada ölüm aylığı almak için boşandığı eşi ile gizli kapı açarak birleştirdikleri prefabrikte yaşadığı iddiasıyla yargılanan kadın, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.
     Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Aysel G. ile Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) avukatı Alaattin Ekemen katıldı.
     Tanık olarak dinlenen SGKda görevli sigorta yoklama memuru Erhan Yazıcı, Aysel G. ile eski eşi Hafız Anın bitişik iki prefabrikte kaldığını belirterek, kapı şeklinde açılan prefabriklerin arasının tülle örtüldüğünü, sanığın kendilerine eski eşinin çocukları görmesi için kapı açtıklarını, eski eşiyle birlikte yaşamadığını söylediğini bildirdi.
     Sanığın komşusu Emin Özcan ise Aysel Gnin eşiyle boşandığını duyduğunu, eşiyle aynı evde kalıp kalmadığını bilmediğini anlattı.
     Avukat Ekemen, şikayetlerinin devam ettiğini ifade ederek, dolandırıcılık suçunu işlediği sabit olan sanığın cezalandırılmasını talep etti.
     Aysel G, savunmasında aleyhine olan hususları kabul etmediğini söyledi.
     Cumhuriyet savcısı ise sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği için beraatine karar verilmesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Maaş için anlaşmalı boşanma iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER