Maaşlarının düştüğü iddiasıyla Ankaraya yürüyorlar

Maaşlarının düştüğü iddiasıyla Ankaraya yürüyorlar -Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbuldan Ankaraya yürüyen Büro Memur-Sen üyesi bir grup Sakaryaya ulaştı


SAKARYA (A.A) - Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbuldan Ankaraya yürüyen Büro Memur-Sen üyesi bir grup Sakaryaya ulaştı.
     Kamu çalışanlarının kararnameyle kaldırılan fazla mesai ücretleri, ek ödemeleriyle, ikramiyelerinin geri verilmesi ve sözleşmelilerin kadroya alınması için 6 gündür yürüyen grup, bugün Akyazıya geldi.
     AA muhabirine burada açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, memurlar olarak haksızlığa uğradıklarını savundu.
     Tepki yürüyüşü yaptıklarını aktaran Yazgan, Meclis baypas edilerek Başbakanlık bürokratlarınca 2012de çıkarılan kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında kaldırılan fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerinin geri verilmesini istiyoruz. Ayrıca çok sayıda sözleşmeli ve 4/Cli arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını talep ediyoruz dedi.
     Yazgan, Ankaraya ulaştıklarında maaş bordrolarını Başbakanlığa götüreceklerini belirterek, 6 Martta Ankarada olmayı planlıyoruz. Sayın Başbakana maaş düşüşlerini gösteren bordrolarını takdim edeceğiz. Çünkü fazla mesai ücretleri, ek ödemelerinden 200 ile 500 arasındaki maaş düşüşünü göstereceğiz. Bu nedenle haksızlığı dile getirmek için yürüyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Maaşlarının düştüğü iddiasıyla Ankaraya yürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER