Maaşlarının düştüğü iddiasıyla Ankaraya yürüyorlar

Maaşlarının düştüğü iddiasıyla Ankaraya yürüyorlar -Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbuldan Ankaraya yürüyen, sendikanın genel başkanı Yazganın da aralarında bulunduğu Büro Memur-Sen üyesi grup, Düzceye ulaştı -Büro Memur-Se


DÜZCE (A.A) - Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbuldan Ankaraya yürüyen, sendikanın genel başkanı Yusuf Yazganın da aralarında bulunduğu Büro Memur-Sen üyesi grup 8 gün sonra Düzceye ulaştı.
     Düzce Adliyesi önünde toplanan grup, kamu çalışanlarının mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesi yönünde döviz taşıdı. Burada konuşan Yazgan, memurların haklarını aramak için 20 Şubatta yola çıktığını, 6 Martta Ankaraya ulaşmayı planladıklarını söyledi.
     Yol boyunca kurum ve kuruluşlardan elde edilen bordrolarda yaklaşık 200 ile 500 lira arasında kayıp olduğunu iddia eden Yazgan, Hükümetten bu kaybın telafi edilmesini isteyeceğiz. Geçtiğimiz yıl 3+3lük zam verildi, biz o zammı istemiyoruz, ortadan giden taleplerimizi geri iade etsinler diye konuştu.
     Yazgan, diğer sendikalar tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin sözde eylem olduğunu öne sürerek, Büro Memur-Sen sendikasına teklif dahi edilmedi. Memurların hakları için yürüyoruz, bu mücadelemiz bu hakları elde edene kadar sürecek ifadelerini kullandı.
     Yazgan ve 3 üyesi, açıklamaların ardından Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Barış Zengin - Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Maaşlarının düştüğü iddiasıyla Ankaraya yürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER