Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Gabor, Kayseride

Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Gabor, Kayseride


KAYSERİ (A.A) - Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ile birlikte Vali Mevlüt Biliciyi makamında ziyaret etti.
     Vali Bilici, ziyarette, konuklarına Kayserinin ekonomisi, tarihi ve turizmi ile ilgili bilgi verdi.
     Bilici, Macaristan ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik, kültürel, sportif ve sanatsal ilişkileri geliştirme açısından bu tür ziyaretlerin önem taşıdığını vurguladı.
     Gabor ve Şahbaz, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlunu da ziyaret etti. Kayserinin ticarete yatkın şehir olduğunu belirten Mehmetbeyoğlu, Kayseri, 5 bin yıllık bir şehir. Birçok medeniyete başkentlik yapmıştır. Kültepedeki höyükte yapılan kazılarda, Asur medeniyetine ait ticari anlaşmaları içeren çivi yazılı kil tablet ve senetler bulunmuştur. Kayseri, Türkiyenin en gelişmiş 15. şehridir. Kayserinin 3 milyar dolarlık ticaret hacmi var dedi.
     Kiss Gabor da, Benim görevim ticaret ilişkilerini geliştirmek. Bunun için buradayım. Kayseri, ticaret ve sanayinin gelişmiş olduğu bir şehir. Bu yüzden burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Macaristan, doğuya açılmak istiyor. Bu kapsamda Türkiyeyi çok önemsiyoruz. Türkiye, Orta Asya ve Orta Doğunun kapısı konumunda. Biz de buralara açılmak için Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Kayseriye fahri konsolosluk açmak istiyoruz. Bu konuda sizden destek bekliyoruz diye konuştu.
     Başkonsolosu Gabor ve Başkan Osman Şahbaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğu da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Gabor, Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER