Macaristan uyruklu kadın Müslüman oldu

Macaristan uyruklu kadın Müslüman oldu -İnternet üzerinden tanıştığı gençle tanışmak için Aydının Nazilli ilçesine gelen Macar İldiko Szatai, Müslüman olarak Elif adını aldı


AYDIN (A.A) - Macaristan uyruklu İldiko Szatai (28), internet üzerinden tanıştığı gençle tanışmak için geldiği Aydının Nazilli ilçesinde Müslüman olarak Elif adını aldı.
     Macaristan vatandaşı Szatai, internet üzerinden 8 ay boyunca yazıştığı Mesut Algan ile birlikte başvurduğu Nazilli Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu.
     Törende, Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sulanın İslam dini ve Müslümanlıkla ilgili verdiği bilgileri dinleyen Szatai, daha sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Elif ismini aldı. Müftü Sula, Szataiye ihtida belgesi verdi, Almanca ve İngilizce Kuran-ı Kerim hediye etti.
     Macaristanın başkenti Budapeştede yaşayan ve fizik bölümü mezunu olan İldiko Szatai, inşaat işçiliği yapan Mesut Algan ile 8 ay önce internet üzerinden tanıştığını, arkadaşlığının ilerlemesi üzerine Müslümanlığı araştırmaya başladığını anlattı. Szatai, Müslümanlık dininin insanlık için doğru bir din olduğuna inandım, bunun için de Müslüman olmaya karar verdim dedi.
     Nazilli Müftülüğündeki törene Mesut Alganın yakınları da katıldı.
    
     Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Macaristan uyruklu kadın Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER