Maçın ardından

Maçın ardından -Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal: -"Bugün maçı kaybetmeyi hak etmedik" -Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba: -"Ligde üst sıralarda tutunmak için kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuncularımı kutluyorum"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Bugün maçı kaybetmeyi hak etmedik" dedi.
     Yanal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirsporun sezon başından bütün maçardan pozisyonlara girdiğini ancak bunları değerlendiremediğini kaydetti.
     Bugün takımının rakibi geçemediğini ifade eden Yanal, şöyle konuştu:
     "Eskişehirpor, bu yıl oyundaki pozisyon üstünlükleri gol çevirmekte güçlük çekiyor. Oyuncularım oyunu çözmek için ne kadar çaba sarf etsede büyük sıkıntılar yaşadık. Pozisyonları lehimize çeviremedik. Önümüzde oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı var. Orada girdiğimiz pozisyonları lehimize çevirmek istiyoruz. Bugün maçı kaybetmeyi hak etmedik. Sahadaki kaliteli futbolu sonuca dönüştürmek istiyoruz."
     Yanal, bir gazetecinin "Karşılaşmanın son dakikalarında kaleci Ruud Boffin korner atışında Beşiktaş ceza sahasında bulunmak istedi. Bu sırada aranızda bir konuşma yaşandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine, "Oyunun planını ben yapıyorum. Bu planlama bir çok kişinin keyfine göre olmuyor. Oyuncularımızın maçı kazanma ve sonuç alma hırsı güzel. Oyunun bir disiplini var. Orada, Boffin dışında o görevi yapacak bir çok arkadaşımız var. Gerek yoktu" dedi.
     Eskişehirsporlu futbolcu Özgür Çek ise girdikleri net pozisyonlarını değerlendiremediklerini ve maçı kaybettiklerini bildirdi.
     Tarık Çamdal da Fenerbahçe maçına konsantre olup Türkiye Kupasında finale çıkmak istediklerini vurguladı.
    
     -Beşiktaş cephesi-
    
     Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise takımının maçı kazanma isteğiyle karşılaşmaya yüksek tempoyla başladığını bildirdi.
     Beşiktaşın maçın ilk yarısında çok pozisyon yakaladığını anlatan Aybaba, "Final paslarında tercihi iyi yapamadık. İkinci yarıda tempomuz düştü. Rakip, oyununun temposunu eline aldı. Orta alanda iki müdahale yaptık. Daha sonra oyunun kontrolü bize geçti. Ligde üst sıralarda tutunmak için kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.
     Aybaba, bir gazetecinin "Fenerbahçe maçından sonra takım, ilk kez bu kadar istekliydi. Bunu neye bağlıyorsunuz-" sorusu üzerine, "Havalar herhalde biraz sıcaktı onlarda ısındılar" dedi.
     Beşiktaşlı futbolcular Olcay Şahan ve Cenk Gönen de zorlu Eskişehirspor deplasmanından 3 puan almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER