Maçın ardından

Maçın ardından -Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Sağdan soldan, her yerden ataklarımız vardı. Maalesef son vuruşlarda becerikli değildik -Gaziantepspor Teknik Direktörü Karaman: Genel olarak bakıldığında 90 dakikanın so


GAZİANTEP (A.A) - Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçta istedikleri pozisyonları bulduklarını ancak oyuncularının son vuruşlarda becerikli olamaması nedeniyle galip gelemediklerini söyledi.
     Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda istedikleri oyunu sergileyemediklerini belirtti. İkinci yarı ise tek kale maç oynadıklarını ifade eden Çalımbay, Sağdan soldan, her yerden ataklarımız vardı. Maalesef son vuruşlarda becerikli değildik dedi.
     Devre arası hakem seminerleri yapıldığını aktaran Çalımbay, Burada bizlerle ilgili kararlar alınıyor. Böyle kararlar alındığı zaman niye teknik direktörler çağrılıp sorulmuyor. Biz de hakemlerimizin iyi yerlere gelmesini, teknik direktörlerin de hakemlerin de daha dikkatli olmasını isteriz dedi.
     Çalımbay, maçta ilk yarı bitmeden kulübeyi terk ederek soyunma odasına gittiğini anlatarak, karşılaşmanın orta hakemi Kuddusi Müftüoğlunun kararlarını eleştirdi.
     Ligde ve Ziraat Türkiye Kupasında yollarına devam ettiklerini dile getiren Çalımbay, 2 günde bir maç oynadıklarını, bu nedenle tempolarında düşüş yaşanabileceğini söyledi.
    
     -Grosickiye yapılan transfer teklifi-
    
     Polonyalı oyuncu Kamil Grosickiye Kasımpaşadan transfer teklifinin geldiğinin belirtilmesi ve Grosickinin bu konudaki görüşlerinin hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:
     Gitmek isteyen arkadaşımız her zaman gidebilir. Hiç problem yok. Onun yerine her zaman arkadaşlar alabiliriz. Ama Kamilin gelip burada bunu sizlerle paylaşması bence en kötü şeylerden bir tanesi. Hiçbir oyuncuya, hiç kimseye yakışmayan bir şey. Bunları sizlerle paylaşması bence çok yanlış.
     Transferi kapatmadıklarını, en az 1-2 futbolcu daha almayı düşündüklerini dile getiren Çalımbay, Galatasaraydan kiralanan Sercan Yıldırımın da zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.
     Sivassporlu futbolcu Kamil Grosicki de zor bir maç olduğunu, bundan sonraki müsabakalarda daha iyi mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.
     Kasımpaşadan transfer teklifi alıp almadığının sorulması üzerine Grosicki, Transfer teklifi oldu. Kulüpler arasında. Bunu önce antrenörlerimizle, yönetimle konuşmak gerekiyor. Gitme zamanım geldi mi gelmedi mi- Birlikte karar vereceğiz. Onların kararı önemli. Gerçekten son zamanlarda oyunumda ağırlaşma var. Bilmiyorum bu benim vaktimin dolduğunu mu işaret ediyor- Zamanla göreceğiz diye konuştu.
     Uğur Kavuk ise iyi mücadele ettiklerini ancak buldukları pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 1 puanla ayrıldıklarını ifade etti.
     Sivassporun yeni transferlerinden Sercan Yıldırım da maçın ikinci yarısında görev aldığını belirterek, 1-2 maça kadar tam hazır olacağını söyledi.
    
     -Gaziantepspor cephesi-
    
     Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise ilk 45 dakika takım savunmasını iyi yapıp, iyi atağa çıktıklarını belirtti.
     İlk 45 dakikanın kendileri açısından pozitif geçtiğini anlatan Karaman, 60. dakikadan sonra kadro darlığı nedeniyle istedikleri hamleleri yapamadıklarını vurguladı.
     Karaman, oyun içinde taktiksel değişiklikler yapıp, rakibin gücünü kırmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, Genel olarak bakıldığında 90 dakikanın sonucunun iki takımın da hakkı olduğunu düşünüyorum diye konuştu.
     Gaziantepsporlu futbolcu Bekir Ozan Has da cezalı ve sakat futbolcular nedeniyle çok eksik kadroyla Sivasa geldiklerini, buna rağmen deplasmandan alınan 1 puanın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.
     Tufan Kelleci de 1 puan aldık, 3 puan alsak daha iyiydi. Önümüzdeki maçlara bakacağız dedi.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER