Maden ocağında yılbaşı kutlaması

Maden ocağında yılbaşı kutlaması -Kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladılar -Madenciler, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini dileyerek dua


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı.
     Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir madencilik şirketine ait kömür ocağında gece mesaisinde çalışan maden işçileri, saatler gece yarısını göstermeden önce girdikleri ocak içinde oluşturdukları oluşturdukları sofra başında toplandı.
     Geçen yılın son saniyelerini birlikte geriye sayarak geçiren işçiler, sofralarındaki Hoşgeldin 2013 yazılı pastayı kesti. Birbirlerine pasta ikram eden işçiler, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini dileyerek dua etti.
     Madencilerden Ali Tabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 yıldan bu yana maden ocağında çalıştığını belirterek, Maden ocağında bu benim sanırım 7 veya 8nci yılbaşım. İnsanın yer altındayken yılbaşı aklına gelmiyor. Ancak mesai arkadaşlarım hatırlatınca yılbaşını kutluyoruz dedi.
     Şenol Demirtaş, maden ocaklarına çalışmaya başladığı 2006dan itibaren yılbaşını maden ocaklarında kutladığını, ailesinin bu duruma alıştığını söyledi.
     Başmühendis Uğur Akkurt da yaklaşık 5 yıldır yer altında maden mühendisliği yaptığını, yeni yılı da genellikle madende karşıladığını belirtti.
     Herkes gibi madencilerinde aileleriyle yılbaşı kutlamak istediğini vurgulayan Akkurt, Yaptığımız iş gereği yılbaşını yer altında arkadaşlarımla beraber kutluyorum. Yeni yılda tüm madencilerin kazasız ve belasız bir yıl temenni ediyorum. İnşallah 2013 hepimize sağlıklı ve huzurlu bir yıl getirir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı-Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Maden ocağında yılbaşı kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER