Maden ocaklarında yakınlarını kaybeden işçilerin aileleri

Maden ocaklarında yakınlarını kaybeden işçilerin aileleri buluştu -Bursada grizu patlamasında hayatını kaybeden 19 madencinin yakınları, Zonguldaktaki ocakta iş kazasında yaşamını yitiren 8 işçinin ailesiyle bir araya geldi (


ZONGULDAK (A.A) - Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2009daki grizu patlamasında hayatını kaybeden 19 madencinin yakınları, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı ocakta 7 Ocakta meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren 8 işçinin ailesiyle buluştu.
     Şehitler Anıtındaki buluşmada Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri ile yakınlarını kaybeden madenci aileleri arasında duygusal anlar yaşandı.
     Dernek Başkanı Nihat Hanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyarette acıların tazelendiğini belirterek, Kozluda yaşayan madenci ailelerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.
     "Madenci ailelerinin kaynaşmalarını sağlıyoruz, Allah nasip ederse ziyaretlerimiz sürecektir" diyen Hanay, yaşamını yitiren işçilerin çocuklarına burs verdiklerini anlattı.
     Hanay, şunları kaydetti:
     "Derneğimiz 36 çocuğumuza burs veriyor ama yarın 40 olacak. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Bu çocuklarımızın hepsini büyüteceğiz. Çocuklarımız bir şekilde babasız büyüyecek. Babalarının yerini dolduramayız ama çocuklarımıza bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize. Gereken neyse yapmaya hazırız. Bugün burada madenci alilerimizi ziyaret ederek, kaynaşmak istedik. Bizler gibi herkesin, yakınlarını kaybeden madenci ailelerini ziyaret etmelerini isteriz çünkü bu, psikolojik bir tedavidir. Buraya derman olmaya geldik."
    
     -"Maden ocakları denetlensin"-
    
     Maden ocaklarında denetleme mekanizmasının çalışmasını istediklerini vurgulayan Hanay, Eksik tespit edildiği taktirde derhal o ocağın kapatılmasını talep ediyoruz. Bunu yapacak TBMMdir. Yerin 600 metre altında çalışan insanlar için 5-6 ay ceza yeterli değildir. Ocağın hemen kapatılmasını istiyoruz. Bu işlem yapılırsa bu acıların dineceğine inanıyoruz diye konuştu.
     TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde yaşamını yitiren maden işçilerinden Ahmet Şekerin (30) annesi Havva Şeker ise Bursadan kendilerini ziyarete gelen madenci ailelerinin de canlarının yandığını kaydederek, Ailelerin ziyareti sırasında acılarımız bir kat daha arttı. Allah onlardan razı olsun. Başka annelerin yüreği yanmasın, evlatlar öksüz kalmasın istiyoruz. Canımız yanıyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Maden ocaklarında yakınlarını kaybeden işçilerin aileleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER