Malatyada İŞGEMin yapımı sürüyor

Malatyada İŞGEMin yapımı sürüyor -Malatya TSO Başkanı Erkoç: -İŞGEM içindeki iş yerlerini inovasyona açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacağız


MALATYA (A.A) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Hasan Hüseyin Erkoç, kentte yapımı süren İş Geliştirme Merkezindeki (İŞGEM) iş yerlerini, inovasyona açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacaklarını bildirdi.
     Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinde İŞGEM kurulması için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak proje hazırladıklarını hatırlattı. İŞGEMin kurulması için düzenlenen AB Hibe Projesinin kabul edildiğini kaydeden Erkoç, 3 milyon avro destek alınacak proje çerçevesinde İŞGEMin inşaatına başlandığını söyledi.
     KOBİ Fidanlığı olarak da nitelendirdikleri İŞGEMin 2. Organize Sanayi Bölgesinin sosyal donatı alanında inşa edildiğini dile getiren Erkoç, İçinde 42 iş yeri bulunacak İŞGEM gelecek yıl Haziran ayı sonunda tamamlanacak. Burada 50 metrekareden 500 metrekareye kadar iş yerleri bulunacak. Bu iş yerlerini inovasyona açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacağız. Bu işletmeler için Organize Sanayi Bölgesinin içinde yer almak da ayrı bir şans olacak diye konuştu.
     İşletmelerin burada işini geliştirebileceğini ve büyüyebileceğini vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:
     Türkiyede 10 yıl önce ihracat yapan KOBİ sayısı 3 binlerdeydi, 50 binlere ulaştı. Türkiyedeki işletmelerin yüzde 99unu KOBİler oluşturuyor. Bu anlamda İŞGEMler bu işletmelerin büyümesi adına önemli bir işlev görüyor. Küçük sanayi sitelerindeki büyümek isteyen, inovasyona açık işletmelerin bu imkana kavuşturulması ve zaman içinde işlerini geliştirmesi Türkiye açısından önemli. Bunları desteklemek lazım. Ülke olarak önümüze koyduğumuz 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu anlamda bu tür işletmeleri desteklemek zorundayız.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada İŞGEMin yapımı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER