Malatyada KCK davası

Malatyada KCK davası -Aralarında eski BDP İl Başkanı Gaffar Bayramın da bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına başlandı


MALATYA (A.A) - Malatyada, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 11 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Gaffar Bayram, Zöhre Göçen, Ali Eren, Mehmet Toktay, Ali İlhan, Gökan İmer, Ali Piro, Zeki Kılıçgedik, Kamber Söylemez ve Hikmet Tapancı ile tutuksuz sanık B.Y. katıldı.
     Sanıkların yakınlarının ve avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de izledi. Duruşmada, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapma gibi suçlardan yargılanan sanıklar, savunmalarını vermeye başladı.
     Bazı sanıklar savunmalarını Kürtçe yapmak istediklerini, tercümanlarının duruşma salonunda hazır bulunduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların taleplerini kabul etti.
     Eski BDP Malatya İl Başkanı Gaffar Bayram, sözlü savunma yapmayacağını belirterek, Kürtçe hazırladığı savunmasını yazılı olarak verdi. Mahkeme heyeti, Bayramın savunmasının bilirkişi tarafından tercüme edilmesini kararlaştırdı.
     Duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Eren, Mehmet Toktay, Zöhre Göçen, Ali İlhan ve Gökan İmerin savunmaları alındı. Zöhre Göçen ile Ali İlhan dışındaki sanıklar, savunmalarını Kürtçe yaptı. Sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, iddianamenin hayali iddialardan oluştuğunu savundu.
     Mahkeme başkanının sorularını yanıtlayan sanıklar, terör örgütü mensuplarının cenazelerine vicdani ve ahlaki duygularla katıldıklarını ileri sürdü.
     Sanıklardan Gökan İmer, mahkemeden barış sürecine katkı verecek bir karar beklediğini söyledi.
     Davanın görülmesine yarın devam edilecek. Yarınki duruşmada diğer sanıklar dinlenecek.
    
     -Malatyadaki KCK operasyonu-
    
     Malatyada, 22 Haziran 2012 tarihinde terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya yönelik düzenlenen operasyonda, o dönemde BDP İl Başkanlığı görevini yürüten Gaffar Bayramın da aralarında bulunduğu biri kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 10u, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmiş, B.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine - Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER