Malatyada vergi rekortmenlerine plaket verildi

Malatyada vergi rekortmenlerine plaket verildi


MALATYA (A.A) - Malatyada 2011 yılı vergi rekortmenlerine plaket verildi.
     Vergi Haftası dolayısıyla Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, verginin, devletler açısından önemli bir yeri olduğunu belirtti.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise bir ülkede adil gelir dağılımının yanı sıra adaletli bir vergi sistemi oluşturulmasının önemine işaret ederek, Türkiyede dolaylı vergilerin yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini söyledi.
     Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan da devletin sunduğu kamu hizmetlerinin en temel finans kaynağının vergiler olduğunu ifade etti.
     Devletin toplam bütçe gelirlerinin yüzde 88inin vergilerden oluştuğunu kaydeden Özkan, kamu hizmetlerinin yerinde, zamanında, düzenli ve mükemmel bir şekilde yerine getirilmesinin vergilerin zamanında ve düzenli bir şekilde ödenmesine bağlı olduğunu söyledi.
     Özkan, 2012 yılında Malatyada 786 milyon lira olan verginin 621 milyon lirasını tahsil ettiklerini ifade ederek, 2011 yılında 559 milyon lira tahsilat yapmıştık. Tahsilatta yüzde 11lik bir artış yakaladık. Türkiye ortalaması yüzde 12 civarında. Vergi tahsilatına katkısı olan, dolayısıyla devletin yapmış olduğu her bir hizmetin içinde katkısı olan tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, 2011 yılında en fazla vergi veren mükelleflere plaketleri takdim edildi. Kurumlar vergisi rekortmeni, bir milyon 399 bin 245 lira vergi ile Fırat Un ve Yem Fabrikası, gelir vergisi rekortmeni ise 116 bin 179 lirayla noter Zeynel Abidin Beyazgül oldu.
     Kurumlar vergisinde Ultra Emar Sağlık Merkezinin ikinci, Ilsan Tekstil Şirketinin üçüncü; gelir vergisinde motorlu araç satışı yapan Tevfik Ilıcakın ikinci, noter Ekrem Aydınalp üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada vergi rekortmenlerine plaket verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER