Almanya Büyükelçiliği Tarım Başkanı, Borsayı ziyaret

Almanya Büyükelçiliği Tarım Başkanı, Borsayı ziyaret etti -Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konyaya gelen, Almanyanın Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Başkanı Philipp Graf zu Erbach-Fürstenau ve Teknoloji Bölüm Başkanı Dirk


KONYA (A.A) - Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konyaya gelen, Almanyanın Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Başkanı Philipp Graf zu Erbach-Fürstenau ve Teknoloji Bölüm Başkanı Dirk Tröndle, Konya Ticaret Borsasını (KTB) ziyaret etti
     Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli; ziyarette, 2012 yılında ülke bazında en fazla ihracat yapılan ülkenin Almanya olduğunu belirterek, Türkiye 2012de 240 milyar dolarlık ithalat yapmış. Bunun da 23 milyar dolarını Almanyadan yapmıştır. Konyadan Almanyaya 2012 yılında 60 milyon dolar ihracat yapıldı. Alman yatırımcılara; özellikle tohumculuk, yenilenebilir enerji, modern tarımsal sulama tesisleri, tarımsal enerji, ilaç sanayi gibi yatırımlarla ilgilenmelerini tavsiye ederiz diye konuştu.
     Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonunu ve analiz laboratuvarını da gezen Fürstenau ve Tröndle, Konya Ticaret Borsasının teknik gelişmeleri yakından takip ettiğini görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.
     Gelişen, değişen ve büyüyen Türkiyede bugünde gördüğüm gibi Konyanın yeri yadsınamaz diyen Fürstenau; şunları kaydetti:
     Tarımın tam anlamıyla sektör haline geldiği Konya, gördüm ki tarımsal ticarette de ileri seviyededir. Borsanın Satış Salonunda gördüğüm teknolojik alt yapı, her işlemin bir sisteme oturtulması ilişkilerimizi ve teknoloji transferlerimizi arttıracaktır. Alman iş adamları için Konyaya yatırım yapmak, ticaret yapmak, iş birliği yapmak ayrıcalık olacaktır düşüncesindeyim.
     Görüşmelerin ardından KTB Başkanı Kaleli, günün anısına Alman konuklarına tablo hediye etti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Almanya Büyükelçiliği Tarım Başkanı, Borsayı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER