Malatyanın 5 ilçesinde modern çilek yetiştiriciliği

Malatyanın 5 ilçesinde modern çilek yetiştiriciliği yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliği Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 5 ilçede yüksek verimli ve modern tekniklerle çilek yetiştiriciliği yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziraat mühendisleri İlker Kahraman ve Cumali Akoğul, merkez Sütlüce Köyü, Kale İlçesi Bent Köyü ve Doğanşehir İlçesi Yuvalı Köyü ile Sürgü beldesinde birer dekar olmak üzere toplam 4 dekar alanda çilek demonstrasyonu uyguladı. Ayrıca çiftçi katkısıyla Doğanyol İlçesinde 12,5 dekar ve Yazıhan İlçesinde 3 dekar olmak üzere toplam 15,5 dekar çilek bahçesi tesis edildi.
     Çilek bahçeleriyle ilgili üreticilerin müracaatları ve seçimiyle il müdürlüğü teknik elemanlarının kontrolü ve gözetiminde seddelerin yapımı, sulama sistemlerinin kurulması ve fidelerin temin edilip dikimine kadarki işlemler gerçekleştirildi. Sonbahar döneminden itibaren verim alınacak çileklerle piyasanın taze çilek talebinin karşılanması, ayrıca gıda sanayinde reçel, komposto, marmelat, meyve suyu, dondurma, pasta yapımı gibi işlerde kullanılmasının sağlanması amaçlanıyor.
     Projeyle ayrıca, üretim teşvik edilerek bölge çiftçisinin alternatif gelir kaynaklarıyla tanışması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatyanın 5 ilçesinde modern çilek yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER