Malatyanın tarihi, külliyatla gün yüzüne çıkacak

Malatyanın tarihi, külliyatla gün yüzüne çıkacak -Vali Saran: Projeyle Malatyanın tarihi, kültürel değerlerini, folklorik yapısını, etnografik esaslarını kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmayı önemli görev adlettik


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliği, kentin tarihi ve kültürel değerlerini, folklorik yapısını, etnografik esaslarını külliyatla gelecek nesillere aktaracak.
     Malatya Valiliğince yürütülen Malatya Kitaplığı Projesi, Valilikte düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Vali Ulvi Saran, yaptığı açıklamada, Malatyanın derin tarihi ve kültürel birikimi bulunduğunu vurgulayarak, kentte yetişen pek çok değerli şahsiyetin tanınmadığını ifade etti.
     Gelecek nesillere değerleri tanıtmak, kültürel birikimi ve tarihi aktarmak amacıyla bir külliyat çalışmasına başladıklarını hatırlatan Saran, Geçmişten gelen değerleri kaybederseniz onu yerine bir daha koyamazsınız. Bu projeyle Malatyanın tarihi, kültürel değerlerini, folklorik yapısını, etnografik esaslarını kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmayı önemli görev adlettik dedi.
     Çalışma çerçevesinde ilk 5 eserin basımının gerçekleştiğini belirten Saran, Battalname, Malatya Bibliyografyası, Malatya Ressamları, Malatya Masalları, ve Malatya Öyküleri isimli kitapların çalışmanın ilk ayağı olduğunu ifade etti.
     Proje kapsamında ilk 60 eserin de konu içerikleri ve başlıklarının belirlendiğini, basım planlarının yapıldığını anlatan Saran, çalışmayla 100 eserin yayımlanmasının planlandığını kaydetti.
     Saran, önümüzdeki süreçte Malatya Mutfak ve Yemek Kültürleri, Malatya Çocuk Oyunları ve iki ciltlik Malatya Tarihi gibi eserlerle Şemsibelli, Niyaz-i Mısri, Fethi Gemuhluoğlu gibi değerlerin hayatlarını anlatan eserlerin yayımlanacağını anlattı.
     Eserlerin bütün üniversitelerin kütüphanelerine de gönderileceğini belirten Saran, projenin maliyetinin yüzde 80ini bağışlarla karşıladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın tarihi, külliyatla gün yüzüne çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER