Malatya çiftçisine şarka virüsüne karşı eğitim

Malatya çiftçisine şarka virüsüne karşı eğitim -Erik ve kayısıda görülen virüsten korunmak için çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor


MALATYA (A.A) - Malatya çiftçisine, şarka virüsüne karşı verilen eğitimlerin devam ettiği bildirildi.
     Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sert çekirdekli meyve ağaçlarında, özellikle erik ve kayısıda görülen şarka virüsünün, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa topraklarına bulaşmamış durumda olduğu belirtildi.
     Sert çekirdekli meyve fidanlarından kayısı, kiraz, vişne, şeftali, erik aşı gözü ve damızlık kalem gibi üretim materyallerinin Malatyaya girişinin önlenmesi için tedbir alındığı kaydedildi. Elazığ ve Şanlıurfa dışında Malatyaya diğer illerden gelen fidanların, fidan pazarına girmeden diğer illere sevklerinin sağlandığı ifade edildi.
     Şarka virüsüyle ilgili eğitim toplantılarının da aralıklarla devam ettirildiğinin belirtildiği açıklamada, teknik elemanların da arazi düzeyinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
     Bulaşık meyvelerin pazar değerini düşüren şarka virüsünün, meyvelerde sarı leke ve halkalara yol açtığı, özellikle kayısıda şiddetli deformasyonlar meydana getirdiği belirtildi. Virüsle mücadele için en etkili yöntemin bulaşık ağaçların imhası olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya çiftçisine şarka virüsüne karşı eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER