Malatya İl Genel Meclisi toplantısı

Malatya İl Genel Meclisi toplantısı -Kürecikteki NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya-Kayseri Karayoluna bağlayan 3 kilometre stabilize yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınması talebi, oy çokluğuyla ARGE Komisyonuna havale edi


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, Akçadağa bağlı Kürecik köyündeki NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya Kayseri Karayoluna bağlayan 3 kilometre stabilize yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınması talebi görüşüldü.
     İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Mehmet Naci Şavatanın başkanlığında toplandı. Toplantıda, Kürecikte bulunan NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya Kayseri Karayoluna bağlayan 3 kilometre stabilize yolun İl Özel İdaresi envanterine kaydedilmesi ve onarımının da 3202 sayılı Köye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun kapsamında İl Özel İdaresince yapılması talebinin yer aldığı önerge ele alındı.
     Önergenin okunmasının ardından söz alan CHPli Meclis Üyesi Vahap Altınok, yollardan ve hizmetlerden kesilerek buraya asfalt yapılmasına şiddetle karşı çıktığını söyledi.
     Ardından söz isteyen CHPli Deniz Kayıkçı, illa yol yapılacaksa Akçadağa bağlı köylerin yolunun yapılması gerektiğini ifade ederek söz konusu radar tesisinin henüz daha yasal bir dayanağının oluşturulmadığını iddia etti. Kayıkçı, Bu radar tesisi ile ilgili hiçbir anlaşma yapılmadı. Zaten günlerce kamuoyunda gündeme geldi. Normalde uluslararası bir sözleşme yapılması, bunun meclis tarafından onaylanması, ondan sonra bu tesisin kurulması gerekiyor diye konuştu.
     AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan da NATO üyesi ülkelerin aralarında imzaladıkları anlaşmalar gereği böyle tesislerin kurulduğunu ifade ederek Bu tesislerin kurulması noktasında devletimizin yetkilileri yapacağı görüşmelerde uygun olup olmadığına karar verir. Bizim burada 3 kilometrelik yolu ağa almamakla yapacağımız bir şey yok dedi.
     AK Parti Meclis Üyesi Certis Taşdemir de söz konusu yolun NATO Erken Uyarı Radar Tesisinin sahasına girmediğini, köy yolu sayıldığını belirterek bu nedenle bu yolun İl Özel İdaresinin envanterine kayıt edilmesi gerektiğini belirtti.
     Toplantıda, meclis üyelerinin değerlendirmelerinin ardından, konu oy çokluğuyla ARGE Komisyonuna havale edildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya İl Genel Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER